Annons

Skrällfri kväll i ligacupen

Publicerad 24 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Liam Delap och Man City firade avancemang i ligacupen.
Liam Delap och Man City firade avancemang i ligacupen.Foto: Laurence Griffiths/AP/TT

Fotbollens romantik, David mot Goliat och skrällglada småklubbar. Sådant pratas det ofta om när FA-cupen ska spelas i England. I ligacupen var det snarare diskbänksrealism som gällde för de mindre klubbarna under torsdagen.

Samtliga Premier League-klubbar vann och gick vidare till åttondelsfinal: Aston Villa slog Bristol City (Championship) med 3–0, Manchester City segrade mot Bournemouth (Championship) med 2–1 och Liverpool defilerade mot Lincoln City (League 1) med 7–2.

Annons

– All heder åt Lincoln. De gav oss en bra match, sade Liverpools mittfältare och tvåmålsskytt Curtis Jones enligt The Guardian.

För Manchester City blev det en hyfsat jämn kamp mot Bournemouth. Målskyttet öppnades av Liam Delap – 17-årig debutant och son till den gamle inkastsspecialisten och Stoke-ikonen Rory Delap – och stängdes av stjärnskottet Phil Foden.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons