Annons

Strömningstjänst har ökat premiärpublik – på bio

Publicerad 24 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
I höst uppmärksammar Draken Film dokumentärfilmaren David Aronowitsch, bioaktuell med "Idomeni", i en stor retrospektiv. Arkivbild.
I höst uppmärksammar Draken Film dokumentärfilmaren David Aronowitsch, bioaktuell med "Idomeni", i en stor retrospektiv. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Göteborgs filmfestivals strömningstjänst Draken Film ser lyckade siffror för initiativet Draken film på bio. Sedan coronapandemins utbrott har tjänsten samarbetat med oberoende biografer genom att låta sina prenumeranter gå gratis på utvalda premiärfilmer på bio och sedan ersätta biograferna.

I ett pressmeddelande konstateras att publiken ökat så mycket som 30 procent på några av biograferna.

Annons

"Det här initiativet betyder jättemycket för oss, hela filmvärlden står inför stora utmaningar och det är nu den här typen av samarbeten behövs som allra mest", säger Mathias Rost, verksamhetsledare på biografen i Zita i Stockholm, i en kommentar.

Medverkande biografer finns över hela landet, däribland Regina i Östersund, Elektra i Västerås, Bio Drakstaden i Sundsvall och Cnema i Norrköping.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons