Annons

Hörnqvist bortbytt till Florida: Jättetaggad

Patric Hörnqvist får packa sina väskor. Pittsburghs NHL-forward har bytts bort till Florida.
– – Jag är jättetaggad. När ett lag vill ha en och ett annat inte vill ha en kvar är det inte mycket att fundera över, säger Hörnqvist.
Publicerad 25 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Patric Hörnqvist i Pittsburgh-tröjan, nästa NHL-säsong får han dra på sig Floridas dräkt. Bild från januari.
Patric Hörnqvist i Pittsburgh-tröjan, nästa NHL-säsong får han dra på sig Floridas dräkt. Bild från januari.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

33-åringen säger till Expressen att det gick fort, att han i onsdags tillfrågades av Penguins ledning om han kunde tänka sig att ge upp no trade-klausulen.

– När de ber en säga upp sin ”no trading”-klausul förstår man ju att de inte vill ha en kvar och det är ingen idé att stanna kvar där man inte är önskad, säger Hörnqvist till Aftonbladet.

Annons

I Florida är han i alla fall önskad.

– En bevisad vinnare och mästare. Patric är en skicklig veteran som kommer att tillföra ny spetskompetens till vår klubb, säger Floridas general manager Bill Zito till lagets webbplats.

Åt andra hållet, från Florida till Pittsburgh, åker backen Mike Matheson och forwarden Colton Sceviour.

Under de sex åren i Pittsburgh var Hörnqvist med och tog två Stanley Cup-titlar. Totalt har Sollentuna-födde Hörnqvist under tolv säsonger gjort 263 mål på 860 matcher i NHL och Stanley Cup-slutspel.

I Florida spelar sedan tidigare svenskarna Anton Strålman och Lucas Wallmark. Hörnqvist säger till kvällstidningarna att kan känner Strålman från Tre Kronor och att han ser fram emot att spela med honom.

Detsamma säger Strålman om Hörnqvist:

– Patric är en superskön kille och en spelartyp som vi verkligen är i behov av. Vår nye general manager (Bill Zito) vill förändra lite av kulturen här och att få in en veteran med en otrolig meritlista som Patric är fantastiskt. Han har en grym vinnarskalle och är en stor lagspelare, säger Strålman till Expressen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons