Annons

Ryska skidskyttar frias av Cas

Publicerad 25 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ryska skidskytten Olga Viluchina har anledning att jubla igen, då hon friats av Cas och fått tillbaka sitt OS-silver från 2014. Arkivbild.
Ryska skidskytten Olga Viluchina har anledning att jubla igen, då hon friats av Cas och fått tillbaka sitt OS-silver från 2014. Arkivbild.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Även de tre sista av de 31 ryska vinteridrottarna som överklagat sina livstidsavstängningar från OS, har friats av Cas, skriver idrottens skiljedomstol i ett pressmeddelande.

Det gäller skidskyttarna Olga Viluchina, Jana Romanova och Olga Zajtseva.

Annons

Men Cas friar inte Zajtseva från dopningsanklagelsen från OS i Sotji 2014, eftersom det finns bevis för att hennes dopningsprov bytts ut. Det innebär att hennes resultat i Sotji, inklusive det ryska stafettlagets, stryks.

Viluchina och Riomanova får tillbaka sina individuella OS-resultat från Sotji, där Viluchina tog OS-silver i sprint.

Internationella olympiska kommittén stängde av 31 ryska OS-deltagare i Sotji på livstid sedan dopningsskandalen kring vinterspelen 2014 visade på en omfattande och statsstödd rysk dopning.

I januari 2018 hävde Cas livstidsavstängningarna för 28 av dem, medan förhandlingarna för skidskyttetrion inte inleddes förrän senare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons