Motståndare spottade mot Augustinsson

Publicerad 26 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ludwig Augustinsson assisterade till Bremens 2–0-mål efter att ha blivit spottad mot. Arkivbild.Foto: Martin Meissner

26 minuter in i matchen mellan Schalke 04 och Ludwig Augustinssons Werder Bremen tacklade den turkiska mittbacken Ozan Kabak omkull svensken vid sidlinjen.

Några minuter senare visade reprisbilderna hur Kabak direkt efter tacklingen spottat mot svensken som låg ner på gräset.

– Jag märkte det inte då. Men det där är inget som har att göra i fotboll eller "fair play", säger Augustinsson efter matchen.

Domaren missade händelsen och delade heller inte ut något kort för tacklingen. I den andra halvleken blev dock ändå Kabak utvisad efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort för matchen.

Werder Bremen vann matchen med 3–1. Augustinsson assisterade till 2–0-målet.

Schalke 04 har fått en blytung start på säsongen och har målskillnaden 1–11 efter att ha förlorat med 0–8 mot Bayern München i ligapremiären.