Annons

Historisk etta för Taylor Swift

Publicerad 28 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Taylor Swifts senaste album "Folklore" har legat på förstaplatsen på Billbordlistans topp 200 i sju veckor. Arkivbild.
Taylor Swifts senaste album "Folklore" har legat på förstaplatsen på Billbordlistans topp 200 i sju veckor. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/AP/TT

Taylor Swift är nu den kvinnliga artist som legat längst på Billboards albumlista.

När hennes "Folklore" i veckan åter klättrar upp till förstaplatsen blir det Swifts 47:e vecka på albumtoppen, en mer än Whitney Houston, rapporterar Billboard.

Annons

Albumet gick direkt upp på listans förstaplats när det släpptes i juli, men har de senaste veckorna legat lite längre ner. När fullängdaren nu hoppar från plats fyra till ett, och petar ner Youngboy Never Broke Agains "Top", har den sammanlagt varit listetta i sju veckor. Det är den längsta tiden ett album har legat högst upp på listan sedan 2016, när Drakes "Views" toppade 13 gånger mellan maj och oktober.

"Folklore" är Swifts åttonde album och det sjunde som toppar Billboardlistan. Sångerskans 47 veckor på albumtronen har under listans 64 år bara överträffats av Beatles (132 veckor), Elvis Presley (67), Garth Brooks (52) och Michael Jackson (51).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons