Annons

Fritagna morddömda gripna av polis

På onsdagseftermiddagen grep polisen i Örebro de två efterlysta männen.
Lund/Örebro • Publicerad 30 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i mitten av augusti i år som två intagna på ungdomshemmet i Råby fritogs av beväpnade och maskerade män. De båda männen, som är 18 respektive 19 år, har varit efterlysta sedan dess. De var dömda till sluten ungdomsvård för mord respektive mordförsök.

På onsdagen greps de i Örebro. Trafikpolis hade då upptäckt ett misstänkt trafikbrott och bilen ifråga vägrade stanna på polismans tecken, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Efterföljande av bilen påbörjades och polisen kunde efter en mindre sammanstötning med bilen stoppa den och gripa föraren. Den andre mannen sprang från bilen men kunde efter ett tag gripas även han.

Männen grips och frihetsberövas eftersom de varit efterlysta efter rymningen. Den ena mannen, föraren, misstänks även för en del trafikbrott, däribland grov olov körning och drograttfylleri.

Enligt polisen kommer männen nu att föras till ett boende för att fortsätta avtjäna sina straff. Det är i nuläget oklart om de kommer återföras till Råbyhemmet.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons