Skallade polis och slog kvinna

En man åtalas för att bland annat ha slagit en kvinna vid flera tillfällen och ha skallat en polis.
Osby • Publicerad 1 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

En man i 40-årsåldern åtalas på en rad olika punkter efter flera händelser på främst Osby camping i slutet av augusti i år.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och ska ha bott på campingen tillsammans med en kvinna. Enligt åtalet ska han ha misshandlat henne med slag i ansiktet, sparkat henne på kroppen samt dragit henne i hår, armar och ben. Vid flera tillfällen ska han även tagit stryptag på henne samt klämt hennes finger i en dörren. Under tiden han misshandlade henne ska han ha kallat henne för ett flertal kränkande tillmälen samt spottat henne i ansiktet.

Natten efter misshandeln ska mannen, enligt åtalet tillsammans med kvinnan, ha brutit sig in i en annan stuga på campingen och stulit en tv. Detta upptäcktes av campingen som slog larm till polisen som i sin tur åkte dit.

Dramatiskt gripande

Gripandet av mannen blev dramatiskt. Enligt förundersökningen ska polisen, som var på plats med flera patruller, ha försökt att ringa till mannen, som befann sig i en stuga, för att be honom att gå ut. Han ska dock inte ha svarat. Istället ska polisen ha knackat på stugdörren varpå mannen öppnade, men direkt försökte att stänga dörren.

Istället drogs mannen ut och sprejades med pepparsprej. Mannen ska ha varit aggressiv och hotat att döda poliserna, sparkat, slagit, svurit och spottat – vilket gör att han åtalas för våldsamt motstånd samt hot och förgripelse mot tjänsteman. Till slut ska poliserna ha fått på honom handfängsel, fotfängsel och spotthuva.

Skallade polisman

Väl inne i polisbilen för transport till arresten skallade mannen en polisman i ansiktet vilket orsakade smärta och näsblod. I samband med skallningen ska mannen, enligt förundersökningen, ha skrattat och ungefär sagt ”jag fick in den! Jag fick in den danska skallen!”.

Utöver händelserna i anslutning till Osby camping åtalas mannen även för att ha misshandlat samma kvinna några veckor tidigare genom att slå henne, ta stryptag och kasta henne över ett bord samtidigt som han kränkte henne verbalt.

Slog hammare i huvudet på man

Mannen åtalas även för grov misshandel efter en händelse i Örkelljungatrakten i maj. Han ska då ha slagit flera slag i huvudet på en annan man med en hammare. Åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt eftersom han uppvisat en särskild hänsynslöshet och råhet när han slog med hammaren.

I förhör har mannen i samtliga fall förnekat brott. Kvinnan har i sin tur förnekat brott i samband med stölden av tv:n.

Mannen har suttit häktad sedan händelserna i slutet av augusti.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.