Åtalas efter knarkförsäljning via darknet

Publicerad 2 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Nu åtalas en man i 40-årsåldern vid Skaraborgs tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott och dopningsbrott. Arkivbild.
Nu åtalas en man i 40-årsåldern vid Skaraborgs tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott och dopningsbrott. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 40-årsåldern åtalas efter att ha bjudit ut narkotika till försäljning via en marknadsplats på darknet, en dold plats på internet. Mannen misstänks för att under ett års tid sålt narkotika och dopningspreparat för upp emot en kvarts miljon kronor eller mer. Betalningen har skett via kryptovalutan bitcoin.

Mannen åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott och dopningsbrott vid Skaraborgs tingsrätt. Enligt åtalet har han sålt kokain, cannabis, amfetamin, hasch och testosteron till kunder i Sverige och andra länder, som Norge och Finland. Han ska ha sålt narkotika till över 300 köpare.

Polisen gjorde ett tillslag mot mannen i maj 2020 och kunde då beslagta färdiga försändelser med amfetamin som ännu inte hunnit läggas på brevlådan. Mannen har suttit frihetsberövad sedan dess. Polisen har också kunnat beslagta försändelser som postats i olika brevlådor på orten där han bor.

Mannen nekar till brott.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.