Rekordlågt tv-intresse för NBA-finalen

Publicerad 2 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Första matchen i NBA:s finalserie mellan Los Angeles Lakers och Miami Heat noterades för rekordlåga tv-siffror.
Första matchen i NBA:s finalserie mellan Los Angeles Lakers och Miami Heat noterades för rekordlåga tv-siffror.Foto: Mark J. Terrill

När läktarna gapar tomma är det lätt att tro att tv-sofforna ska fyllas till brädden. Men ser man till NBA-finalen har den effekten av coronarestriktionerna uteblivit. Den första finalmatchen i den nordamerikanska basketligan, mellan Los Angeles Lakers och Miami Heat, innebar i stället rekordlåga tv-siffror.

Trots stjärnor som LeBron James och Anthony Davis, och trots att båda lagen har stora följarskaror, nådde sändande bolaget ABC bara ut till 7,41 miljoner tittare i match 1, ett nytt bottenrekord. Den tidigare lägstasiffran var 8,06 miljoner tittare, för match 3 i finalserien 2003 mellan New Jersey Nets och San Antonio Spurs.

Det minskade tv-intresset har märkts också på andra idrotter i Nordamerika. Bland annat var det 60 procent färre tittare som såg finalserien i ishockeyns Stanley Cup-slutspel jämfört med förra året.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.