Klubben om avskedet: Uppriktigt snack

"Kungen" av New York kommer att lämna Rangers efter 15 år i klubben, det är klart sedan tidigare. Nu berättar New York Rangers vd John Davidson om hur samtalen med Henrik Lundqvist sett ut.
Publicerad 3 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Henrik Lundqvist har gjort sin sista match för New York Rangers. Arkivbild.
Henrik Lundqvist har gjort sin sista match för New York Rangers. Arkivbild.Foto: Seth Wenig

– Först och främst är det viktigt att poängtera att samtalen vi haft har varit bra, riktigt bra. Han är en förstklassig person som bryr sig om Rangers, men också om sig själv och sin framtid. Jag tror inte att han vet själv vad som kommer att hända framåt. Han har tagit in råd från flera håll och jag tror det största för honom är att han inte känner att han ångrar något med de beslut han tar. Men vi måste agera – affärsmässigt är det så det är många gånger, säger Davidson under ett digitalt möte med pressen, enligt New York Post.

Davidson säger att det för Rangers handlar om att "bygga ett vinnande lag".

– Det kommer att ta tid, vi är inte ens nära än. Så allt spelar in. Men det bästa med det är att Henrik var väldigt uppriktig, och vi var väldigt uppriktiga och han har en sådan stark samhörighet med Rangers så jag tror att vi kommer ha en stark relation under många år framåt, säger Davidson.

Lundqvist, 38 år, gjorde 887 grundseriematcher för Rangers och håller över 50 klubbrekord, däribland flest vinster av en målvakt, flest spelade matcher, högst räddningsprocent, mest spelade slutspelsmatcher och flest hållna nollor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.