GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Körskollärare döms för att ha visat penisbild

En körskollärare på Söderslätt döms för sexuellt ofredande av en ung kvinna som skulle ta mc-körkort. Droppen som fick henne att polisanmäla honom var när han visade ett foto på sin penis.
SKÅNE • Publicerad 4 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En sms-konversation blev beviset som krävdes för fällande dom.
En sms-konversation blev beviset som krävdes för fällande dom.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Mot sitt nekande döms körskolläraren på Söderslätt för att vid upprepade tillfällen uttalat sig med sexuella anspelningar när han undervisat en ung kvinna som förra året skulle ta körkort för motorcykel på en trafikskola i Trelleborg.

Sexuella kommentarer

Körskolläraren ska bland annat ha sagt till eleven ”att det var skönt och behagligt att sitta bakom henne på motorcykeln”. Senare under samma färd på en landsväg utanför Trelleborg förra sommaren, visade mannen plötsligt ett foto på sin penis för kvinnan.

Det blev droppen som fick henne att avbryta körskolelektionerna med honom liksom att kontakta trafikskolans ägare, som avslutade samarbetet med mannen när kvinnan polisanmälde honom för sexuellt ofredande.

Kvinnan var passiv

I motsats till mannen har kvinnan hela tiden uppgett att hon varit helt passiv, inte kommenterat det han sagt, varit tyst och definitivt inte uppmuntrat hans agerande.

I sin dom uppger Ystads tingsrätt att de inte misstror henne, att ord står mot ord i mannen och kvinnans berättelser, och då det inte finns vittnen krävs bevis för fällande dom.

Det har åklagaren lyft fram i form av en sms-konversation mellan mannen till kvinnan efter att han visat penisbilden.

Sms-bevis

I sms från körläraren står att han hoppas att kvinnan inte skulle bli orolig och att han inte hade ”visat kuken så där innan” samt att han lagt till att det var upphetsande.

”Ett sms med sådant innehåll hade NN knappast skickat om händelsen med förevisningen av penisbilden hade utspelat sig på det relativt ömsesidiga sätt som han själv berättat” skriver tingsrätten i sin dom.

Skadestånd till kvinnan

Körläraren döms nu till dagsböter för sexuellt ofredande. Rätten konstaterar att han begått brottet i egenskap av körlärare i en situation där kvinnan befunnit sig i ett slags beroendeförhållande gentemot honom.

Mannen ska även betala 5 000 kronor till kvinnan i skadestånd för kränkningen.

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.