Red Bull-arvinge efterlyst i hela världen

Publicerad 4 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Vorayuth Yoovidhya i London 2017. Arkivbild.
Vorayuth Yoovidhya i London 2017. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Red Bull-arvingen och mångmiljardären Vorayuth Yoovidhya jagas nu över hela världen. Interpol har utfärdat en internationell efterlysning för honom.

Yoovidhya misstänks ha kört ihjäl en motorcykelpolis i den thailändska huvudstaden Bangkok för åtta år sedan.

– Vi måste göra vad som än krävs för att föra honom tillbaka till landet, eftersom det här är ett allvarligt brott, säger Krissana Pattanacharoen, talesperson vid den thailändska polisen.

Han säger att den internationella efterlysningen gick ut tidigare i veckan.

En förundersökning inleddes mot Yoovidhya efter dödskraschen 2012. Han misstänktes för fortkörning, smitning från en olycksplats samt vårdslös körning med dödlig utgång, men ingenting hände.

Först efter fem år utfärdades en formell arresteringsorder. Då hade Yoovidhya redan hunnit fly från Thailand med privatjet.

I juli i år avskrevs misstankarna mot honom. Det ledde till ett ramaskri bland thailänderna och en ny förundersökning inleddes mot miljardären.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.