Baldwin försvarar skämt om Trumps sjukdom

Publicerad 5 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Alec Baldwin och Jim Carrey parodierade Donald Trump respektive Joe Biden i "Saturday night live". Arkivbild.
Alec Baldwin och Jim Carrey parodierade Donald Trump respektive Joe Biden i "Saturday night live". Arkivbild.Foto: Will Heath/AP/TT

Alec Baldwin försvarar sin imitation av president Donald Trump i sketchshowen "Saturday night live" som sändes i amerikansk tv i lördags. Jim Carrey spelade Trumps motståndare Joe Biden och sketchen som framfördes var en parodi på den senaste debatten dem emellan.

Den inleds med att "Biden" frågar "Trump" om han har tagit ett coronatest innan debatten. På det svarar "Trump" "Absolut, jag svär på min heder som scout", men håller fingrarna i kors bakom ryggen.

Kritiken mot att tv-programmet skämtar om att presidenten nu drabbats av covid-19 har fått Alec Baldwin att ryta ifrån. Han säger att man aldrig hade skämtat på det sättet om Donald Trump verkligen hade svävat mellan liv och död.

"Om han var riktigt illa däran så skulle vi förstås inte ha närmat oss ämnet i programmet. Vi vill inte sänka skeppet vi sitter i. Vi har bara information från Vita huset och folk som jobbar där och de har alla sagt att han inte svävar i livsfara", säger Baldwin i en video på Instagram.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.