Bibliotek fortsätter med bokkasse till äldre

Publicerad 5 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Flera bibliotek har delat ut bokkassar på grund av coronapandemin. Här är det bibliotekarie Frida Ulvegren på Östberga bibliotek i Stockholm som i våras plockade ihop bok- och pysselpåsar. Arkivbild.
Flera bibliotek har delat ut bokkassar på grund av coronapandemin. Här är det bibliotekarie Frida Ulvegren på Östberga bibliotek i Stockholm som i våras plockade ihop bok- och pysselpåsar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Biblioteken i Göteborg erbjuder återigen hemleverans av böcker till låntagare som är 70 år och äldre. Mellan den 5 oktober och den 15 december specialkomponerar bibliotekarier färdiga bokkassar efter önskemål.

"Pandemin är inte över, Folkhälsomyndigheten fortsätter rekommendera att personer som är 70 år och äldre ska begränsa sina kontakter. Biblioteken vill därför bidra till att de trots läget i alla fall kan hålla i gång sin läsning. Vi har märkt att det betyder mycket", säger Anette Eliasson, sektorschef för biblioteken i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Bokkassarna lanserades i påskas och gensvaret blev stort. Närmare 300 personer tackade ja till erbjudandet. De som nu vill ha hemleverans kan fylla i ett formulär på Stadsbiblioteket i Göteborgs blogg, eller ringa dit. Kassen består av sju böcker.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.