Historiskt möte mellan Israel och Emiraten

Publicerad 5 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tysklands utrikesminister Heiko Maas i förgrunden och hans israeliske kollega Gabi Ashkenazi. Arkivbild.
Tysklands utrikesminister Heiko Maas i förgrunden och hans israeliske kollega Gabi Ashkenazi. Arkivbild.Foto: Michele Tantussi/AP/TT

Israels och Förenade arabemiratens utrikesministrar ska träffas i Tyskland på tisdagen för att diskutera ytterligare steg i normaliseringen av relationerna mellan länderna.

"Det är en stor ära att de israeliska och emiratiska utrikesministrarna har valt Berlin som plats för deras första historiska möte", skriver Tysklands utrikesminister Heiko Maas i ett uttalande.

"Vi gör allting vi kan för att vara en god värd för dialogen mellan mellan de två länderna i fråga om hur de ska forma sina framtida bilaterala relationer" fortsätter det.

Gabi Ashkenazi och Abdullah bin Zayed al-Nahayan siktar på att bygga vidare på och följa upp den överenskommelse som undertecknades i Vita huset i Washington i september.

Uppgörelsen är en del av den kontroversiella fredsplan USA:s president Donald Trump lanserat för Mellanöstern.

Även Bahrain har undertecknat avtalet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.