Annons

Polis åtalas – försökte ringa efterlyst man

En polis i Malmö åtalas för brott mot tystnadsplikten efter att hon försökt kontakta en 21-årig man som då var efterlyst misstänkt för mord, rapporterar Sydsvenskan.
Malmö • Publicerad 5 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En polis i Malmö åtalas för brott mot tystnadsplikten. Arkivbild.
En polis i Malmö åtalas för brott mot tystnadsplikten. Arkivbild.Foto: Anders Hillergren/TT

Polisen, som i sin yrkesroll tidigare haft kontakt med den 21-årige mannen, ringde upp för att förmå honom att lämna över sig självmant. Telefonnumret visade sig dock vara gammalt och en annan person svarade.

Det innebar att den mordmisstänkte mannen aldrig fick reda på att han var efterlyst. Trots det betraktar chefsåklagaren Martin Tidén vid särskilda åklagarkammaren händelsen som allvarligt.

Annons

– Det kunde ha fått förfärande konsekvenser. Men så vitt vi känner till fick det ingen effekt, säger han till Sydsvenskan.

Polisen nekar till brott. Hon uppger i förhör att hon fått i uppdrag att ringa samtalet och utgick från att 21-åringen visste att han var efterlyst.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons