Solskjær: "Min värsta dag i United"

Aston Villa tryckte in sju mål mot Liverpool, Tottenham sex mot Manchester United.
De uppseendeväckande resultaten i Premier League har väckt både skamkänslor och förhoppningar.
– Den här säsongen kan bli unik, säger den förre Liverpool-spelaren Jamie Carragher.
Publicerad 5 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Liverpooltränaren Jürgen Klopp gratulerar Aston Villa-spelarna.
Liverpooltränaren Jürgen Klopp gratulerar Aston Villa-spelarna.Foto: Cath Ivill/AP/TT

– Vi lyckades göra allt man inte ska på en fotbollsplan. Förra veckan sade (Roy) Keane att vårt försvarsspel var slappt. I dag var det inte slappt, det var bara dåligt, det måste jag erkänna.

Liverpooltränaren Jürgen Klopp var av naturliga skäl inte jätteglad efter lagets 2–7 borta mot Aston Villa på söndagen. Kanske kunde han till och med ha yttrat de ord kollegan Ole Gunnar Solskjær sade efter Manchester Uniteds 1–6 mot Tottenham bara timmar tidigare.

– Det är en förfärlig känsla, den värsta dagen jag haft i United, som tränare och spelare, sade han enligt norska NTB.

Solskjærs spelare fyllde i med liknande ord.

– En klubb som United ska inte förlora, men att förlora så här gör verkligen ont och man skäms för vi har svikit så många som satt hemma och tittade på matchen, säger försvararen Luke Shaw till Sky News.

"Först och främst är jag ett United-fan. Det här är min klubb. Jag är stolt över att bära vår tröja men det finns inga ursäkter, vi var inte tillräckligt bra", skriver anfallaren Marcus Rashford på Twitter.

57 år sedan senast

För Liverpool var de sju insläppta målen närmast historiska. Förra gången det hände var 1963 och senast ett regerande engelskt mästarlag släppte in sju bollar var ännu längre sedan, när Arsenal föll mot Sunderland 1953.

– Nu gäller det att hålla ihop som grupp för att ta oss igenom det här, säger Liverpools försvarare Virgil van Dijk.

Mannen bakom tre av målen, Aston Villas Ollie Watkins, hade inför kvällen inte gjort ett enda mål i Premier League. Nu blev det tre på 39 minuter.

– När det första gick in fick jag nypa mig själv. Jag är bara glad över at ha hjälpt till. Och vi vann, helt ofattbart, säger han till Sky Sports.

Det är inte bara Aston Villa och Tottenham som har öst in mål i oväntade storsegrar de senaste veckorna. Förra helgen vann Leicester med 5–2 borta mot Manchester City, och samma Leicester förlorade sedan på söndagen med 0–3 hemma mot West Ham.

"Gott tecken"

Helgens 41 mål är bara snäppet sämre än för två veckor sedan, när den helgens målsnitt per match enligt BBC var det högsta i snart 30-åriga Premier Leagues historia. Och de många målen och oväntade resultaten applåderas.

– Jag vill att Premier League ska vara lite mer som den här säsongen. När ett lag måste komma upp i 95 poäng för att vinna är det sensationellt bra, men på sätt och vis dödar det ligan, säger den förre Liverpool-spelaren Jamie Carragher i Sky Sports.

– Jag skulle vilja se att vi kom tillbaka till en liga där det räckte med lite drygt 80 poäng för att vinna. Det skulle öka engagemanget och lagen som kommer fyra, femma, sexa, skulle inte hamna så långt efter. Kanske kan vi få en säsong som när Leicester vann (2015–16) och kanske till och med en oväntad topp fyra, det skulle vara ett gott tecken för Premier League.

Martin Yngve/TT

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.Foto: Oli Scarff//AP/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.