Facebook raderar inlägg av Trump om covid-19

Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 30 november 2021
Facebook har avlägsnar ett inlägg av president Donald Trump där han utan att lägga fram bevis uppger att covid-19 är mindre dödlig än säsongsinfluensa. Arkivbild.
Facebook har avlägsnar ett inlägg av president Donald Trump där han utan att lägga fram bevis uppger att covid-19 är mindre dödlig än säsongsinfluensa. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Facebook har avlägsnar ett inlägg av USA:s president Donald Trump där han utan att lägga fram bevis uppger att covid-19 är "långt mycket mindre dödligt" än säsongsinfluensa, rapporterar CNN.

Andy Stone, talesperson för Facebook, bekräftar att inlägget tagits bort för att det brutit mot reglerna om desinformation kring covid-19.

Trump har ofta tonat ned riskerna med covid-19. Det har han fortsatt med även sedan det i slutet av förra veckan blev klart att han själv och hustrun Melania är smittade.

I inlägget på Facebook på tisdagen jämförde han covid-19 med säsongsinfluensan på ett sätt som bryter mot Facebooks regler.

Han lade även ut budskapet på Twitter. Där ligger det kvar, men med en varningstext från Twitter om att texten bryter mot bolagets regler om att "sprida missledande och potentiellt skadlig information i relation till covid-19". Ändå, klargör Twitter, får inlägget ligga kvar eftersom det kan vara i allmänhetens intresse att läsa vad Trump skriver.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.