Kanadensisk JVM-center klar för Malmö

Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Joe Veleno i Kanadas JVM-lag. Arkivbild.
Joe Veleno i Kanadas JVM-lag. Arkivbild.Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Den 20-årige centern Joe Veleno är klar för spel i Malmö under resten av SHL-säsongen. Kanadensaren tillhör Detroit Red Wings efter att ha draftats i NHL:s förstarunda 2018 och spelade den gångna säsongen i farmarlaget Grand Rapids i AHL, där han stod för 23 poäng (11+12) på 54 matcher.

"Det ska bli spännande att se honom hos oss och roligt att vi får vara en del i hans utveckling,", säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Joe Veleno har spelat två JVM med Kanada och var med och tog guld i början av året.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.