Kommundirektör arbetsbefrias efter chefsuppror

Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Hörbys kommundirektör har bekräftat att det förekom olämpligt beteende i samband med poolbad på en kommunal konferens, men ansåg att det kan förklaras med bristande omdöme. Nu har hon arbetsbefriats. Arkivbild.
Hörbys kommundirektör har bekräftat att det förekom olämpligt beteende i samband med poolbad på en kommunal konferens, men ansåg att det kan förklaras med bristande omdöme. Nu har hon arbetsbefriats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hörbys kommundirektör Lena Mårtensson Stenudd och biträdande kommundirektör Paul Eklund har arbetsbefriats efter ett krismöte med kommunstyrelsens arbetsutskott, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Tidigare i veckan uppgav flera av Hörbys kommunala chefer att de saknar förtroende för Mårtensson Stenudd. Bakgrunden är bland annat hur hon hanterat den uppmärksammade nakenbadincidenten som inträffade under en kommunal konferens i september.

Två kommunchefer ska då ha tagit av sig kläderna och hoppat i konferensanläggningens pool där flera anställda satt sent på kvällen.

– Vi ska tillsätta en utredning och tills dess är de båda arbetsbefriade, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) till SVT.

På onsdagen ska kommunen gå ut med mer information i samband med en pressträff.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.