Man dömd till fängelse – pedofilring sprängd

Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 30 november 2021
Ett stort pedofilnätverk har rullats upp sedan en man i Tyskland greps i fjol. Arkivbild.
Ett stort pedofilnätverk har rullats upp sedan en man i Tyskland greps i fjol. Arkivbild.Foto: Thomas Winje Öijord/NTB Scanpix/TT

En domstol i Köln i Tyskland har dömt en 43-årig man till 12 års fängelse för att ha utnyttjat sin dotter sexuellt sedan hon var tre månader gammal. Under utredningen har ett pedofilnätverk rullats upp med uppemot 30 000 misstänkta, enligt myndigheterna.

Den dömde mannens anses skyldig till en lång rad sexualbrott mot flickan, som är född 2017. Han greps i oktober i fjol och efter att ha avtjänat sin fängelsedom ska han också hållas i förvar vilket gör att det är osannolikt att han någonsin försätts på fri fot igen.

Men efter att polisen bildat en särskild utredningsgrupp kan också en mängd andra personer i det barnpornografiska nätverket vänta lagföring. Bara i förbundslandet Nordrhein-Westfalen finns 201 misstänkta, enligt åklagarmyndigheten.

Flera poliser i utredningsgruppen har sjukskrivits efter att ha traumatiserats av de bilder och filmer de stött på under arbetet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.