Passagerarsmäll för Norwegian

Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Norwegian har det fortsatt tungt. Arkivbild.
Norwegian har det fortsatt tungt. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Flygbolaget Norwegians trafiksiffror fortsätter att påverkas kraftigt. Under september månad flög totalt 319 370 passagerare med bolaget, vilket är 90 procent färre än under september i fjol.

Den totala kapaciteten enligt måttet ASK var ned 93 procent medan kabinfaktorn låg på 52,8 procent, en minskning med 37 procentenheter.

"I september var det ett flertal länder som ändrade från gult till rött. Vi märker att efterfrågan påverkas omedelbart när myndigheterna inför nya och striktare reserestriktioner. På lite längre sikt märker vi också att den här krisen är långt ifrån över", säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.