Tuominen knäskadad – borta längre tid

Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Häckens Jasse Tuominen blir borta från fotbollen en längre tid efter en korsbandsskada. Arkivbild.
Häckens Jasse Tuominen blir borta från fotbollen en längre tid efter en korsbandsskada. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Häcken tvingas avvara den finländske landslagsanfallaren Jasse Tuominen en längre tid. 24-åringen drabbades av en korsbandsskada i ena knät i cupmatchen mot Angered i förra veckan och kommer att opereras om några veckor, uppger Häcken på sin hemsida.

I stället för att försöka ta en plats i Finlands trupp till fotbolls-EM nästa år har finländaren därmed en längre tids rehab framför sig.

"Att åka på en sån här skada är ju naturligtvis inget man förväntar sig. Det är andra gången som mitt korsband går av, så jag kände direkt att det var över när jag skadade mig", säger Jasse Tuominen till Häckens hemsida.

"Jag vet vad som krävs av mig, så nu ska jag jobba stenhårt varje dag för att komma tillbaka till planen".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.