Blandat på börserna i Asien

Publicerad 7 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Börserna i Asien går åt lite olika håll. Arkivbild.
Börserna i Asien går åt lite olika håll. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Efter två dagars uppgångar tappade de ledande börserna i Asien fart och i Tokyo var såväl Nikkei 225-index liksom det bredare Topix-indexet i princip oförändrat vid stängning.

Från att tidigare ha glatts åt USA:s presidents tillfrisknande såg investerarna inte med blida ögon på Donald Trumps besked om att skjuta upp förhandlingarna om ett nytt stimulanspaket till efter valet. Mitsubishi Heavy Industries tillhörde förlorarna med en nedgång på 0,7 procent. Bolaget påverkas av att flygplanstillverkaren Boeing meddelat att man sänker sin prognos för efterfrågan på flygplan de närmaste två decennierna.

I Hongkong sjönk Hang Seng-indexet inledningsvis för att inför sluthandeln ligga på plus 0,7 procent. Samma tendens uppvisar Seoulbörsens Kospi-index som stiger 0,8 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.