Ribban stoppade Ronaldo mot Spanien

Cristiano Ronaldo sänkte Sverige på egen hand i september. Tyvärr för svensk del verkar storstjärnans form bestå inför nästa veckas returmöte i Nations League.
I 0–0-landskampen mot Spanien bjöd Ronaldo på sedvanlig briljans, och låg bakom två ribbträffar.
Publicerad 7 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ribban stoppade Cristiano Ronaldo och Portugal två gånger om i onsdagens landskamp hemma mot Spanien.
Ribban stoppade Cristiano Ronaldo och Portugal två gånger om i onsdagens landskamp hemma mot Spanien.Foto: Armando Franca/AP/TT

Med sitt 100:e och 101:a landslagsmål ordnade Cristiano Ronaldo Portugals 2–0-seger borta mot Sverige i Nations League den 8 september. Och inför ländernas nästa möte, i Lissabon den 14 oktober, verkar 35-åringen ha bevarat formen.

Nu blev det varken seger eller mål i 0–0-matchen mot Spanien på onsdagen. Men träningslandskampen visade på nytt vad Ronaldo går för när han närmar sig mål.

Glimrande framspelning

I den 53:e minuten fick han bollen vid kanten av det spanska straffområdet. I en snabb manöver lade han över bollen till sin vänsterfot och drog till, och fick se bollen träffa underkanten av ribban och ta vägen via mållinjen innan spanjorerna kunde slå undan.

I den 67:e minuten var det dags för nästa träff i ribbans underkant. Den här gången stod Ronaldo för förarbetet när han med en högklassig yttersida skar bollen genom den spanska backlinjen till en framrusande Renato Sanchez som drog till direkt med en bredsida, i ribban och ut.

17-åring målskytt

Spanien dominerade annars bollinnehavet i matchen och hade också möjligheter att spräcka nollan. Den bästa chansen kom i den 71:a minuten när landslagsdebutanten Adama Traoré stormade förbi längs högerkanten och hittade en fri Dani Olmo vid straffpunkten. Men Leipzigspelaren lyckades inte överlista Rui Patrício i det portugisiska målet.

På tal om debutanter så gjorde 17-årige Eduardo Camavinga en hygglig första A-landskamp för Frankrike. Rennestalangen fick spela från start hemma mot Ukraina och gjorde 1–0 redan i den nionde minuten. Därmed blev Camavinga, 17 år och knappt elva månader gammal, det franska herrlandslagets yngste målskytt sedan 1914. Frankrike vann till slut med 7–1.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.