Flyger in plockare för att rädda fruktskörd

Publicerad 8 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Clementinskörden på Korsika är på väg att räddas. Arkivbild.
Clementinskörden på Korsika är på väg att räddas. Arkivbild.Foto: Damian Dovarganes/AP/TT

Oro för att fruktskörden ska ruttna gör att odlare på Korsika nu fått grönt ljus för att chartra fem flygplan som kan flyga in marockanska gästarbetare. I vanliga fall säsongsanställs marockanska plockare men stängda gränser på grund av coronapandemin har gjort att framförallt clementiner riskerar att hänga kvar på fruktträden.

Franska myndigheter har nu gett klartecken till att 902 arbetare ska flygas in och dessutom coronatestas på plats.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.