Vinstvarning från Easyjet

Publicerad 8 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ett Easyjet-flygplan vid flygplatsen i Berlin. Arkivbild.
Ett Easyjet-flygplan vid flygplatsen i Berlin. Arkivbild.Foto: Jens Kalaene/AP/TT

Brittiska lågprisflygbolaget Easyjet med svenske vd:n Johan Lundgren varnar för att bolaget kan komma att göra en förlust på 845 miljoner pund i år, och bolaget anser sig nu behöva mer statligt stöd för att klara sig igenom coronakrisen.

Det är i så fall första gången någonsin sedan Easyjet bildades 1995 som man gör ett negativt resultat. Sedan tidigare har flygbolaget minskat antalet tjänster med 4 500 anställda och fått in drygt 600 miljoner pund genom flygplansförsäljningar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.