Studentfest för 400 i virusklustrets Uppsala

Publicerad 9 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
I Uppsala förekommer virusutbrott bland studenter. Ändå ska en stor ölfest hållas i helgen med tyska Oktoberfest som förlaga. Arkivbild från München 2019.
I Uppsala förekommer virusutbrott bland studenter. Ändå ska en stor ölfest hållas i helgen med tyska Oktoberfest som förlaga. Arkivbild från München 2019.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

En studentfest med runt 400 deltagare är planerad i Uppsala, en av de orter med virusutbrott bland studenter som Folkhälsomyndigheten pekar ut.

Det handlar om Stockholms nation som på lördagen ska fira "Stocktoberfest", en sedvanlig hyllning till den tyska ölhävarfestivalen Oktoberfest, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Markus Hellgren, förste kurator vid Stockholms nation, känner sig trygg med att det inte blir någon smittspridning:

– Absolut. Det är något vi bedriver många dagar i veckan där polis och andra myndigheter varit här och observerat – de har inte haft några vidare anmärkningar på oss, säger han till SVT.

– Det är väldigt hårt på att sällskap bokar i förväg. De kommer att sitta vid bord med avstånd emellan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.