FCK sparkar Solbakken

Publicerad 10 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ståle Solbakken. Arkivbild.
Ståle Solbakken. Arkivbild.Foto: Wolfgang Rattay/AP/TT

"Det är min mörkaste dag som FCK-tränare", sade Ståle Solbakken efter FC Köpenhamns Europa League-uttåg efter playofförlusten mot Rijeka förra veckan. Den här lördagen var nog inte mycket bättre. Då meddelade den danska fotbollsklubben att norrmannen får sparken som manager.

Solbakken har haft sin nuvarande roll i FCK sedan 2013, och tränade också laget 2006–2011. Han har lett FCK till åtta ligatitlar och nått Champions League vid fyra tillfällen. 2011 nådde det danska laget hela vägen till åttondelsfinal i turneringen.

Styrelseordförande Bo Rygaard säger att Solbakken utan konkurrens är FCK:s mest framgångsrike manager någonsin.

"Alla som är en del av FCK är skyldiga Ståle ett stort tack för hans enorma insats. Vi måste dock konstatera att resultaten 2020 inte har varit tillfredsställande", säger Rygaard till klubbens hemsida.

FCK ligger nia i danska ligan med bara en seger på fyra omgångar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.