Stureplans nattklubbar öppnar igen

Publicerad 10 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En folktom lördagskväll vid Stureplan i Stockholm i slutet av mars. Arkivbild.
En folktom lördagskväll vid Stureplan i Stockholm i slutet av mars. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

För första gången på över ett halvår har flera av nattklubbarna vid Stureplan i Stockholm slagit upp portarna igen, rapporterar Aftonbladet.

Festandet runt Stureplan sattes på paus när regeringen den 25 mars införde att krogar endast får ha bordsservering, vilket fick klubbarna att stänga.

”Vi har byggt om våra nattklubbar för att säkerställa social distansering, där lokalen har anpassats och möblerats så att gästerna kan hålla ett (...) säkert avstånd", skriver Linda Nordlund, marknadschef för Stureplansgruppen, i ett mejl till Aftonbladet.

Festsugna som gav sig ut runt Stureplan på fredagskvällen fick finna sig i att det nu är bordsservering som gäller på de återöppnade klubbarna och att det bara släpps in så många gäster som det finns sittplatser för, enligt Linda Nordlund.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.