Hattrick av Dahlén – som utgick efter smäll

Publicerad 12 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Jonathan Dahlén. Arkivbild.
Jonathan Dahlén. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det mesta handlade om Jonathan Dahlén när Timrå slog Västerås med 4–1 i hockeyallsvenskan.

Timråkaptenen sköt först ett hattrick – 1–0, 2–0 och 3–0 – och lade grunden till lagets andra seger. Sedan fick Dahlén en smäll mot huvudet i sista perioden och åkte i isen. Någon utvisning blev det inte för Västeråsspelaren och i stället drog Dahlén från båset på sig en utvisning för olämpligt uppträdande. I C Mores sändning kunde man se hur 22-åringen kastade hjälmen i backen och gick ut mot omklädningsrummet.

– Har man haft två hjärnskakningar innan så blir man förbannad. Det är dumma grejer som händer. Det är farligt. Riktigt farligt. Det är klart man blir frustrerad och lite rädd samtidigt, sade Dahlén till Sundsvalls Tidning efter matchen.

Jonathan Dahléns två första mål assisterades av nya kedjekamraten Isac Lundeström, NHL-lånet från Anaheim som nu gjorde debut i Timrå.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.