Hotbrev kopplas till stadshussprängning

Publicerad 12 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
I augusti 2019 detonerade en sprängladdning utanför entrén vid Landskronas stadshus. Sprängningen kopplas till ett hotbrev. Arkivbild.
I augusti 2019 detonerade en sprängladdning utanför entrén vid Landskronas stadshus. Sprängningen kopplas till ett hotbrev. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hotbrev som skickats till myndigheter kopplas av polisen till den uppmärksammade sprängningen vid Landskronas stadshus 2019 och även till bränder i Landskrona i år.

I brev som skickats till olika myndigheter, bland annat polisen och kommunen, tar en person på sig ansvaret för dåden. Breven innehåller också hot, skriver polisen i ett pressmeddelande. Åklagaren vill av hänsyn till förundersökningssekretessen inte offentliggöra det exakta innehållet i breven, men polisen hoppas nu på tips från allmänheten.

"Breven är just nu den viktigaste bevisningen i arbetet med att hitta den person som kan misstänkas för dessa brott", säger kommissarie Kenth Persson i pressutskicket.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.