Över 40 gripna i sexköpsrazzior i Stockholm

Polisen har gripit 42 misstänkta sexköpare i Stockholm i razzior den senaste veckan, skriver Expressen.
Publicerad 12 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
I Skrapan på Södermalm i Stockholm har flera lägenheter fungerat som bordeller. Arkivbild.
I Skrapan på Södermalm i Stockholm har flera lägenheter fungerat som bordeller. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Polisoperationen är en del av den så kallade "Insats torsk", i vilken polisen under våren grep 68 sexköpare.

Skatteskrapan på Södermalm pekas ut som den enskilt största misstänkta bordellen, flera studentlägenheter i höghuset fungerar som lägenhetsbordeller. Enligt polisens människohandelsgrupp har man under flera år noterat att andrahandsuthyrda lägenheter används av kopplare som organiserar sexköp. Även vid andra adresser, i stadsdelarna Södermalm, Kungsholmen och i Gamla stan, har polisen slagit till under veckan. En misstänkta bordell på Kungsholmen där fyra misstänkta sexköpare greps ligger vägg i vägg med en förskola.

De personer som gripits kommer nu straffas med dagsböter, de som nekat till brott kan det komma att väckas åtal mot i tingsrätten.

– Det finns ingen röd tråd bland de gripna. Det handlar om olika åldrar, bakgrund och samhällsklasser. Möjligen har det handlat om något fler unga män den här gången, säger insatsledaren Linnea Horgby till Expressen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.