Ryssland utvisar bulgariska diplomater

Publicerad 12 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Två bulgariska diplomater slängs ut ur Ryssland. Moskva beskriver beslutet som ett svar på att två ryska diplomater – misstänkta för spionage – utvisades från Bulgarien i september. Det ryska utrikesdepartementet dömer också ut de anklagelserna som grundlösa.

Bulgarien brukar annars ha ganska goda relationer med Ryssland. Men sedan oktober förra året har landet sparkat ut tre ryska diplomater på grund av misstankar om spionage. De anklagades diplomatiska immunitet gör att de inte formellt kan åtalas för brott.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.