Hattrick av Jesper Karlsson – U21 vann 10–0

Jesper Karlsson gjorde ett äkta hattrick när U21-landslaget slog Armenien.
Inhopparen Emil Hansson gjorde också tre mål när Sverige till slut vann EM-kvalet med hela 10–0.
Publicerad 13 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Jesper Karlsson är i målform. Arkivbild.
Jesper Karlsson är i målform. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Jesper Karlssons vecka med U21-landslaget går inte av för hackor. Efter två mål mot Luxemburg i fredags gjorde Karlsson ett äkta hattrick i första halvlek när Armenien kördes över med 10–0 i EM-kvalet.

Karlsson, som nyligen lämnade Elfsborg för AZ Alkmaar, satte 1–0 på straff efter drygt en halvtimme. 22-åringen valde målvaktens vänstra hörn då, men bytte hörn när han lite senare sköt 2–0 lika säkert från straffpunkten. Strax före pausvilan rann Jesper Karlsson igenom och fullbordade sitt hattrick.

Svante Ingelsten gjorde 4–0 efter paus innan klasskillnaden blev nästan parodisk under slutet av matchen. Tre inhoppare stod för resten av målen: Emil Hansson (tre), Paulos Abraham (två) och Amin Sarr (ett).

Den svenska "hemmamatchen" spelades i polska Lublin, eftersom Armenien inte släpptes in i Sverige på grund av inresereglerna under coronapandemin.

Sverige ligger trea i gruppen och avslutar i november EM-kvalet borta mot Armenien och gruppettan Italien. Det lär sannolikt krävas två segrar då, plus lite hjälp med övriga resultat. De nio gruppvinnarna och de fem bästa tvåorna når EM nästa år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.