Läkemedelsjätte höjer prognosen

Publicerad 13 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnson tillverkar även plåster och andra sjukvårdsprodukter. Arkivbild
Läkemedelstillverkaren Johnson & Johnson tillverkar även plåster och andra sjukvårdsprodukter. ArkivbildFoto: Chris O'Meara/AP/TT

Den amerikanska läkemedelstillverkaren Johnson & Johnson höjer sin vinstprognos för andra gången i år. Oväntat stark efterfrågan på behandlingar mot cancer och Crohns sjukdom vägde upp problemen till följd av coronakrisen.

Vinsten för helåret beräknas nu till 7:95-8:05 dollar per aktie, vilket kan jämföras med en tidigare prognos på 7:75-7:95 dollar per aktie.

Samtidigt redovisar bolaget en dryg fördubbling av vinsten för tredje kvartalet, till 3,55 miljarder dollar. Renat för engångsposter blev vinsten per aktie 2:20 dollar, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 1:98 dollar per aktie.

Försäljningen under kvartalet lyfte till 21,08 miljarder dollar, från 20,73 miljarder ett år tidigare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.