Han ska spela Karl-Bertil Jonsson i filmen

Det blir skådespelaren Simon Larsson som axlar rollen som Karl-Bertil Jonsson i Hannes Holms kommande filmatisering av julklassikern.
Publicerad 14 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Jennie Silfverhjelm, Simon Larsson och Jonas Karlsson. Pressbild.
Jennie Silfverhjelm, Simon Larsson och Jonas Karlsson. Pressbild.Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén

På rollistan finns också Jonas Karlsson som den stränge fadern Tyko, Jennie Silfverhjelm som Marianne och Sonja Holm som den fattiga flickan Vera.

"I julas pratade vi i familjen om att jag såg ut precis som Karl-Bertil. Tänk, sade vi, om dom skulle sätta upp Karl-Bertil Jonsson någonstans. När vi sedan såg att det skulle bli en film och att de behövde skådespelare gick jag igång stenhårt och sökte direkt", säger Simon Larsson i ett pressmeddelande.

Även kändisar som Vanna Rosenberg, Filip Berg, Ingela Olsson, Claes Månsson, Gunilla Röör, Adam Pålsson, Peter Dalle dyker upp i filmen.

"Mitt arbete kommer huvudsakligen bestå i att luta mig tillbaka i registolen och njuta", säger Hannes Holm i pressmeddelandet.

Filmen ska bli en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse, som Per Åhlin gjorde animerad kortfilm av 1975 och som har visats på tv på julafton sedan dess.

Inspelningen börjar nästa vecka i Västra Götalandsregionen och filmen har premiär i november 2021.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.