Annons

Kean tillbaka i Juventus – ersätter Ronaldo

Moise Kean återvänder till klubben där han började att spela professionell fotboll. Den italienska anfallaren går från Everton tillbaka till Juventus där han ersätter Cristiano Ronaldo.
Publicerad 31 augusti 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Moise Kean, som spelade i PSG på lån från Everton senaste säsongen, lånas ut till Juventus där han startade sin professionella fotbollskarriär. Arkivbild.
Moise Kean, som spelade i PSG på lån från Everton senaste säsongen, lånas ut till Juventus där han startade sin professionella fotbollskarriär. Arkivbild.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

21-åringen har tillhört Everton under två säsonger, med bland annat en utlåning till franska Paris SG. Nu är han tillbaka i klubben där han gjorde sina första A-lagsmatcher – Juventus. Enligt rapporter kan det två år långa lånet bli till en permanent övergång för motsvarande 200 miljoner kronor.

"Moise är tillbaka och han ansluter till oss på lån", twittrar Juventus officiella konto.

Annons

Efter nyheten om lånet bekräftade Juventus att Cristiano Ronaldo också återvänder till sin gamla klubb – Manchester United.

Juventus lånar anfallaren för att täcka platsen som femfaldiga Ballon'd'or-vinnaren Cristiano Ronaldo har lämnat.

Moise Kean lämnade Juventus sommaren 2019 efter att han hade slagit igenom i italienska Serie A.

Men i Premier League har Moise Kean haft det tyngre och lånades ut till Paris SG under förra säsongen. I det franska laget satte han 17 mål på 41 matcher, något som ändå inte räckte till ligatiteln för den storsatsande klubben den gångna säsongen.

I förra veckan blev den nyblivna Juventusanfallaren också kallad till det italienska landslaget inför VM-kvalet. Han var inte med i truppen när Italien blev Europamästare i somras.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons