Kreditbolag får böter

Publicerad 14 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen. Arkivbild.
Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Kreditbolaget AK Nordic åker på böter på 20 miljoner kronor för att inte ha haft tillräcklig med likviditet. Det är Finansinspektionen som slår ner på kreditbolagets bristande likviditetshantering.

"Överträdelserna har ökat risken för att AK Nordic inte skulle ha kunnat klara sina kortfristiga likviditetsåtaganden. Det har dock inte inträffat och risken för påverkan på det finansiella systemet har varit relativt begränsad. Bolaget har också vidtagit åtgärder för att rätta till bristerna", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.