Lagfarter Nsk

152 kvadratmeter stort hus i Hässleholm sålt

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Josefine och Anders Burman, 33 och 35 år, har köpt huset på adressen Dykens Väg 24 i Hässleholm av säljaren Glenn Jaensson. Köpesumman blev 3 900 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i september 2020. Huset byggdes 1953 och har en boyta på 152 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes nyligen ett annat hus, på Poppelvägen 15. Där såldes ett 112 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 2 100 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Coronafall i elitklubb - match skjuts upp

Coronasmittan har fått fäste i Önnereds handbollstrupp. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

Önnereds handbollsdamer har stoppat all verksamhet tills vidare sedan två spelare testats positivt för corona och ytterligare två fått symptom, skriver Göteborgs-Posten.

Seriematchen mot Skövde på torsdag har - i samråd med Svensk Elithandboll - skjutits upp och hela truppen har testats.

Även två spelare i klubbens herrlag, som har relationer med spelare i damtruppen, har testats.

– Nu handlar det om att få stopp på smittspridningen, säger klubbchefen Johan Sylwan till GP.

Spelarna som nu konstaterats smittade fick symptom dagen efter mötet med Kungälv förra söndagen. Trots det beslutade man att spela matchen Västerås i fredags.

– Då gjordes bedömningen att vi skulle kunna spela den matchen utan risk. Spelarna som fick de första symptomen var inte med. Bedömningen var att de hade varit isolerade så länge från truppen att den skulle gå att genomföra, säger Johan Sylwan.

Spelarna som insjuknat har haft lindriga symptom, enligt GP.

Petter Nilsson/TT

Sport

Domarbasen: "Det är pajasåsikter"

Förre elitdomaren och nuvarande domarbasen Stefan Johannesson reagerar skarpt på kritiken från IFK Norrköpings Simon Thern. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sport
Sport Simon Therns skarpa kritik mot domarkåren bemöts nu av domarbasen Stefan Johannesson.
– Jag tycker att det är brist på respekt, säger han.

Therns dräpande omdöme om standaren på de allsvenska domarna kom efter 2-2-matchen mot AIK i måndags kväll. Den frispråkige mittfältaren menade att IFK Norrköping på nytt drabbades av ett felbeslut som berövade klubben chansen att vinna matchen. I slutsekunderna slet AIK-anfallaren Henok Goitom tag i Henrik Castegren i straffområdet.

En klar straff, tyckte Thern. Något som även Goitom ska ha medgivit.

– Jag frågade Henok själv och han sade att det är så mycket straff så det finns inte, sade Castegren till Norrköpings Tidningar .

Ingen ny kritik

Kritiken mot domaren från IFK Norrköping är inte ny. Thern och flera av hans medspelare, liksom managern Jens Gustafsson, har tidigare ifrågasatt ett flertal domslut som drabbat klubben i årets allsvenska.

– Jag tycker att vi fortfarande är kvar i en situation där bedömningsnivån har varit matchavgörande för oss. Det sker saker som jag har svårt att begripa och jag har varit tyst länge nog nu, sade managern Jens Gustafsson tidigare i höstas.

Efter matchen mot AIK fick Simon Thern nog och levererade en osande salva mot den samlade domarkåren.

– Som det har sett ut för oss i år har de (domarna) inte varit tillräckligt bra. Det går inte att bli blunda för. Det går inte att säga att det jämnar ut sig med domsluten, det jämnar fan i mig inte ut sig. Det kan kosta oss en Europaplats och si och så många miljoner som IFK Norrköping tappar i intäkter.

– Det räcker nu. Jag känner en uppgivenhet. Jag är så jävla besviken. Det påverkar ens liv. Hade vi spelare varit lika dåliga hade vi blivit nedflyttade.

Förstår frustrationen

– Antingen hyr man in internationella domare som håller en tillräckligt hög nivå eller så får man utbilda våra egna bättre. Jag hoppas att de som utbildar ser vad som händer. Eller... ja, då får det vara som det är, sade Thern.

Ett utspel som får domarbasen Stefan Johannesson att reagera.

– Jag förstår Norrköpings frustration, i och med att det är en situation som skulle kunna ha blivit matchavgörande. Men att uttrycka sig så – jag tycker att det är brist på respekt.

– Det är pajasåsikter. Det finns mycket vi skulle kunna säga om nivån på spelare men det skulle vi aldrig göra. Jag tycker inte att domarna är sämre än spelarna i allsvenskan, säger Stefan Johannesson till Aftonbladet .

I sakfrågan ‒ om det var straff eller inte ‒ ger Johannesson Thern rätt.

– Det ska vara straff. Det är inte svårare än så. Därav förstår jag frustrationen men det måste finnas någon form av respekt mot varandra, säger Stefan Johannesson.

Henrik Skiöld/TT

IFK Norrköpings Simon Thern dömer ut de svenska domarna.
IFK Norrköpings Simon Thern dömer ut de svenska domarna.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Utrikes

Protester mot nya restriktioner i Italien

Guiden Maurizio Zucchi har inte munskydd ute – men alltid där det är obligatoriskt.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Utrikes
Utrikes Italien var ett av de länder som stängde ner tidigast och under längst tid efter coronapandemins utbrott. Många italienare har tidigare följt reglerna samvetsgrant. Men i det hårt drabbade Lombardiet fruktar man en ny nedstängning – och på många håll tryter nu tålamodet.

Turistguiden Maurizio Zucchi tar av sig ansiktsmasken när han ska dricka sin cappuccino på ett utecafé intill den berömda katedralen i Milano.

– Många går omkring med munskydden överallt, men på vissa platser utomhus kan man ta av dem, säger han och är noga med att ta på skyddet igen när han ska betala inne i caféet.

– Nu är det obligatoriskt, påpekar han.

När coronapandemin plötsligt slog till i våras blev Maurizio Zucchi av med sin försörjning från en dag till en annan. Lombardiet är den region i Europa som från början drabbades allra värst av viruset, vilket ledde till att hela samhället stängdes ner.

– Vi hade enorma restriktioner och fick inte lämna våra hem. Det var till och med svårt att gå och handla mat. Folk försökte förboka men väntetiderna på matleveranser var 40 dagar, säger han.

Nu är han orolig för att smittan i Lombardiet återigen stiger.

– Vi tror alla att vi går mot en andra period av nedstängning. Men det blir nog inte som förra gången, jag tror inte att vi kommer att behöva vara hemma hela tiden som då.

Har lyssnat

Italienarna tycks generellt ha följt reglerna under pandemin, vilket har förvånat somliga. Premiärminister Giuseppe Conte uppmanade i våras sina landsmän: "det inte rätt tid att vara listig nu", och hänvisade till vad som anses vara en dygd i Italien, "furbo", att kunna överlista systemet. Ordet har till och med två egna gester i det italienska språket.

Men en majoritet har förstått situationens allvar, det menar bland annat Flavia Riccardo, epidemiolog vid ISS, Italiens motsvarighet till Folkhälsoinstitutet.

– Det är fantastiskt hur folk har reagerat och deltagit, att man är medvetna om vad som pågår och att olika grupper har gjort sitt bästa i den här situationen, med fysisk distansering och annat. Det som ger mig tröst är att se den stora mobiliseringen och att det här tidigt erkändes som ett stort hot, säger hon.

Samma åsikt har Francesco, en servitör som arbetar i Brenzone vid Gardasjön. Han berättar att många förstod och välkomnade de hårda reglerna i våras.

– Här har vi haft ansiktsmask också när vi promenerar. Jag tror att det var därför som det kom en del turister i somras, för de såg att vi hade situationen under kontroll, säger han och berättar att de styrande i hans region har varit stränga.

– Men alla har lyssnat till dem. Och det har det varit värt, säger han.

Rädda för turister

Nicoletta som arbetar på ett äldrevårdshem i Peschiera del Garda och därför är extra försiktig, tycker att de flesta har följt reglerna, förutom kanske en del tonåringar.

– Men när vi såg så många döda i våras blev folk rädda. Vi vet vad vi måste göra och nu gör folk det, säger hon, men noterar samtidigt att turisterna inte har varit lika försiktiga.

– Jag var på Sardinien i somras och där var folk rädda för turisterna, som inte hade ansiktsmask lika mycket. Och sedan blev det också en boom av smittade där.

När fallen nu stiger i Italien vill premiärminister Giuseppe Conte göra allt för att inte hamna i en generell nedstängning av landet igen. I söndags skärpte han de nationella reglerna ytterligare. Restauranger och barer får nu hålla öppet till senast klockan 18. Biografer, teatrar, gym och simhallar måste hålla helt stängt i minst en månad.

Återigen är Lombardiet en av de regioner som drabbats hårdast. Där och i Kampanien har man infört nattliga utegångsförbud: folk får inte gå ut mellan 23 på kvällen och 5 på natten, annat än vid arbete och hälsoskäl.

Tålamodet tryter

Och nu tryter tålamodet på många håll i Italien. Under måndagen demonstrerades det mot de nya restriktionerna i en rad städer, protester som delvis urartade i våldsamheter. "Frihet, frihet, frihet", skanderade till exempel folkmassan i Milano, där vissa demonstranter drabbade samman med polis i stadskärnan.

I ett försök att mildra missnöjet har regeringen lovat att under tisdagen lägga fram ett stödpaket riktat till näringsidkare som drabbas av de nya restriktionerna.

Maurizio Zucchi accepterar reglerna, men undrar samtidigt hur effektiva de är.

– Varje ny åtgärd kräver kanske femton dagar för att utvärderas, men nu får vi nya regler var fjärde, femte dag. Så vi utvärderar inte heller de som genomförs.

Elin Swedenmark/TT

Servitören Francesco har välkomnat de stränga reglerna i coronapandemins spår. Han bär sitt munskydd till och med under promenader ute.
Servitören Francesco har välkomnat de stränga reglerna i coronapandemins spår. Han bär sitt munskydd till och med under promenader ute.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Nicoletta och Milania tycker att turister inte följer reglerna om munskydd lika bra som italienarna.
Nicoletta och Milania tycker att turister inte följer reglerna om munskydd lika bra som italienarna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

FAKTA

Fakta: Reglerna i Italien

De senaste veckorna har Italiens regering successivt skruvat åt reglerna på en rad olika vis. Man har bland annat förbjudit skolresor, och uppmanat medelstora och stora affärer att hålla stängt på helgerna.

För att "rädda julen" inför man nu nya striktare regler. Nu får barer, restauranger och konditorier vara öppna enbart mellan 5 och 18. Antalet människor som vistas samtidigt i restauranger och affärer ska också kontrolleras mer noggrant.

Teatrar, biografer och gym ska vara stängda för en månad framåt. Museer får hålla öppet men måste kontrollera att det inte uppstår folksamlingar. Nöjesparker håller stängt och festivaler och stora julmarknader är inställda.

Flera regioner, som Lombardiet och Kampanien har också infört ett nattligt utegångsförbud, mellan 23 och 5. Även i Lazio, där Rom ligger, införs utegångsförbud, mellan 24 på kvällen och 5 på natten.

De nya reglerna gäller än så länge till den 24 november.

Italien har registrerat närmare 500 000 fall av coronasmittan och omkring 37 000 dödsfall.

Ekonomi

TV4 kan släckas för två miljoner hushåll

Comhem och Telia-ägda TV4 förhandlar om ett nytt avtal och om ingen överenskommelse nås kan Comhems och Boxers kunder förlora möjligheten att se TV4:s kanaler på fredag natt. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Ekonomi
Ekonomi

Comhems och Boxers drygt två miljoner kunder kan förlora TV4-kanalerna och C More från och med fredag natt om inget nytt avtal sluts med TV4 Media, enligt ett pressmeddelande.

Det nuvarande avtalet slöts i december 2019 efter långa diskussioner mellan Comhem och Telia-ägda TV4 om villkoren. Enligt Com Hem vill Telia inte förlänga det avtalet utan vill höja priserna.

"Det är sorgligt att vi återigen inte kan komma överens med Telia, något som innan Telia tog över ägandeskapet av kanalerna aldrig hade hänt i vår och TV4s gemensamma historia", säger Samuel Skott, kommersiell chef på Comhem.

Inrikes

Man åtalad för anlagda bränder i Småland

En man åtalas som misstänkt för att ha anlagt två bränder i Ankarsrum utanför Västervik. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Inrikes
Inrikes

Vid en villabrand i Ankarsrum utanför Västervik i slutet av augusti fattade polisen misstankar mot en man som uppträdde märkligt på platsen. Nu åtalas han för två fall av mordbrand - utöver villabranden gäller åtalet även en garagebrand i Ankarsrum i juni, rapporterar SVT Nyheter Småland .

Mannen, som är i 40-årsåldern, är också misstänkt för att ha ringt in ett falsklarm. Han erkänner falsklarm, men inte mordbränder.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinofeber

Fortsatt hårt tryck på Spelinspektionen – 95 spelbolag beviljats licens

Casinofeber Nio månader efter nya spellagen och intresset är fortsatt skyhögt. 95 spelbolag har beviljats svenskt spellicens och tillsammans driver de närmare 200 spelsidor. Casinofeber hjälper dig att hitta aktören som passar dig allra bäst.

Få har missat den tillväxt som har skett på spelmarknaden sedan den nya spellagen infördes vid årsskiftet. Regeringens beslut om att släppa på sitt monopol i utbyte mot en spelskatt och krav på spellicens, förvånade nog många, men har alla redan visat sig vara ett smart och strategiskt drag.

Även om det låter motsägelsefullt har nämligen den svenska regeringen lyckats återta kontrollen över en svårkontrollerad marknad. Dessutom klirrar det fint i statskassan – en miljardjackpot för staten, som Svenska Dagbladet uttryckte det.

Att skaffa en spellicens är både kostsamt och kommer med en hel del skyldigheter. Bland annat måste spelbolagen värna om sina användares spelvanor och hantera alla personuppgifter med största varsamhet. Med spelskatten gör också staten miljarder i vinst.

Närmare 200 spelsidor på den svenska marknaden

Skeptiska röster trodde att regleringen skulle skrämma bort spelbolagen, men nu rapporterar Spelinspektionen att hela 95 spelbolag har beviljats spellicens sedan årsskiftet. De flesta av dessa driver dessutom mer än en spelsida. Totalt rör det sig om närmare 200 olika casinosidor att välja och vraka mellan.

Även om det är härligt med valfrihet, innebär också det enorma utbudet att det kan vara svårt att orientera sig och hitta den aktör som passar en allra bäst. Både när det kommer till erbjudanden och gränssnitt. För en stor del av spelnöjet ligger i att bruka en tjänst som känns rätt.

Casinofeber guidar dig

Hos jämförelsesidan Casinofeber.se hittar du den bästa listan över casinon på nätet. För att sammanställa listan har Casinofeber tagit hänsyn till variabler som: välkomstbonusar, spelutbud, användarnöjdhet och fördelaktiga tekniska lösningar.

I den sista kategorin hittar vi en rad funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Exempelvis möjligheten att kunna legitimera sig direkt med hjälp av BankID istället för att behöva dela med sig av känsliga personuppgifter, och smidiga betallösningar som PayPal och Swish.

Förutom att det går snabbare att göra insättningar och uttag med den här typen av tredjepartstjänster, än vad en vanlig banktransaktion gör, så behöver man inte heller dela med sig av sina kontouppgifter. Något som fler och fler uppskattar.

Casinofeber ser också till att hela tiden hålla sina up to date, så att besökaren alltid kan känna sig trygg med att rekommendationerna är aktuella.

Spelintresset ser inte ut att minska och fler spelbolag kommer att dyka upp inom kort. Casinofeber hjälper dig att hålla dig uppdaterat och noterar dig så fort någon ny spännande aktör gör entré på den svenska spelmarknaden.

Inrikes

Försäljning av insekter som mat tillåts

Nu blir det tillåtet att sälja vissa insekter som livsmedel i Sverige. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Insekter kan innehålla sjukdomsframkallande bakterier, tungmetaller och andra giftiga ämnen. Trots det får nu vissa insekter säljas som livsmedel i Sverige under en övergångsperiod.

De livsmedel med insekter som nu tillåts säljas har tidigare fått säljas i Danmark, Nederländerna och Finland. Det beror på att de länderna har tolkat den tidigare EU-lagstiftningen på ett annat sätt än Sverige och de flesta EU-länder.

Sverige har tolkat det som att så kallade nya livsmedel som insekter inte får säljas utan att EU-kommissionen först har bedömt att livsmedlet inte medför någon hälsorisk.

EU-domstolen har nu kommit fram till att hela insekter inte berördes av den tidigare lagstiftningen. Det innebär att det under en övergångsperiod blir tillåtet att sälja hela insekter i alla EU-länder.

Men Livsmedelsverket konstaterar att insekter kan innehålla sjukdomsframkallande bakterier, tungmetaller och andra giftiga ämnen.

– Vi ska komma ihåg att de här livsmedlen fortfarande inte bedömts som säkra av EU-kommissionen, utan att de väntar på ett godkännande. Det är därför viktigt att företagen tar sitt ansvar för att se till att konsumenterna får säkra livsmedel som inte är hälsofarliga på något sätt, säger Astrid Walles Granberg, rådgivare på Livsmedelsverket.

Petronella Uebel/TT

Inrikes

Fängelse i Sveriges största artskyddsbrottmål

En man döms till fängelse i det största artskyddsbrottmålen i sitt slag i Sverige. Arkivbild.
Foto: Bild från polisens förundersökning.
Inrikes
Inrikes Ett år och fyra månaders fängelse. Det blev straffet för den man som annonserat ut och sålt djurdelar från skyddade djur på nätet. Han fälls för grovt artskyddsbrott och smuggling.

På nätet bjöd mannen ut klor av svartbjörn och fjädrar av vithövdad havsörn. Han var sedan barndomen intresserad av den amerikanska urbefolkningen.

Målet inleddes redan 2016 och efter utredning väcktes åtal i januari 2020 av åklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Enheten hade då tagit hjälp från USA för att få tillgång till den åtalade mannens Facebook- och Messengerkonton.

Tingsrätten har kommit till slutsatsen att åklagaren har styrkt att den åtalade mannen lagt ut samtliga annonser, att han sålt de föremål åklagaren påstått och att föremålen som varit aktuella är äkta djurdelar från djur skyddade i den så kallade CITES-konventionen. Det saknas tidigare domar i fall med så omfattande hantering.

Mannen döms också för smuggling av en kungsörn som han köpt från en konservator i Norge och tagit in i Sverige utan rätt dokumentation.

Christer Jarlås, åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, som drivit målet har tidigare sagt att omfattningen av försäljningen gör det till det största målet i sitt slag i Sverige hittills.

Mannen har hela tiden förnekat brott.

Jonas Dagson/TT

Utrikes

Demonstranter bränner bilder på Macron

Dhakabor protesterar mot Frankrikes president Emmanuel Macron.
Foto: Mahmud Hossain Opu/AP/TT
Utrikes
Utrikes Tiotusentals demonstranter i Bangladesh kräver bojkott av franska varor, efter Emmanuel Macrons försvar av de omtvistade satiriska bilderna av profeten Muhammed.

Med slagord och avbildningar av den franske presidenten i lågor marscherade fler än 40 000 människor genom huvudstaden Dhaka.

Protesten, som anordnades av ett av landets största islamistiska partier, bröts upp av polis innan demonstranterna nådde den franska ambassaden. Partiet har manat landets regering att "sparka ut" den franska ambassadören och sagt att "varje sten" av ambassadbyggnaden kommer att rivas om så inte sker.

– Macron är en av få ledare som dyrkar Satan, säger partimedlemmen Ataur Rahman.

Macrons kommentarer om islamism efter mordet på den franske läraren Samuel Paty, som visat Muhammedkarikatyrer under en lektion om yttrandefrihet, har mötts av stark kritik från ledare i bland annat Turkiet och Pakistan.

Kritik kommer även från Iran, där landets utrikesdepartement har kallat upp den franske ambassadören i Teheran angående de påstådda förolämpningarna mot profeten Muhammed, enligt statliga iranska IRIB.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL