Andersson avstängd nästa match

Janne Andersson blev ordentligt frustrerad i slutet av Sveriges Nations League-match mot Portugal och varnades av domaren.
Därmed missar den svenske förbundskaptenen nästa match.
– Jag tycker det var en synnerligen låg nivå, säger han.
Publicerad 15 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Sveriges förbundskapten Janne Andersson visade heta känslor på bänken i Lissabon och fick gult kort.
Sveriges förbundskapten Janne Andersson visade heta känslor på bänken i Lissabon och fick gult kort.Foto: Janerik Henriksson/TT

Eftersom Andersson fick gult kort även i hemmamötet mot Portugal stängs han av i nästa match, hemma mot Kroatien den 14 november.

– Att vi får två gula kort den här matchen är jättekonstigt utifrån den nivån det var. Jag tyckte inte vi protesterade så mycket. Men nu fick vi det och det är inget jag är glad eller stolt över att jag är avstängd i nästa match. Men som jag jag tycker jag det var en synnerligen låg nivå. Jag sa inga otrevligheter mer än att jag protesterade, säger han på presskonferensen efteråt.

På väg av planen efter förlusten sökte han upp det serbiska teamet med huvuddomaren Srdjan Jovanović i spetsen.

– Jag pratade med fjärdedomaren och sade "har ni den här nivån blir det många kort framöver". Det var ett orutinerad team.

Matchen mot Kroatien är en ödesmatch för Sverige när det kommer till om blågult ska få spela kvar i den högsta divisionen eller inte. Kroatien har tre poäng till godo till Sverige som fortfarande står på noll poäng.

– Man vill alltid ha sin förbundskapten på bänken. Man vill vinna matcher och vi har inte gjort det. Det är klart det kan brinna till i huvudet, säger Mikael Lustig.

Marie Carlsson/TT

Simon Norberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.