Kraftigt lyft för Kinneviks substansvärde

Publicerad 15 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kinnevik, med vd Georgi Ganev, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild
Kinnevik, med vd Georgi Ganev, redovisar kvartalsrapport. ArkivbildFoto: Hossein Salmanzadeh/TT

Stenbecksfärens maktbolag redovisar ett så kallat substansvärde på 107,9 miljarder kronor vid utgången av tredje kvartalet. Det är ett lyft på 23 procent jämfört med slutet av andra kvartalet, då substansvärdet låg på 89,6 miljarder.

Substansvärdet avspeglar värdet på Kinneviks tillgångar.

"Utvecklingen drevs av en stark aktiekursutveckling i Zalando och Livongo samt ett antal uppvärderingar i vår privata portfölj på basis av goda operativa resultat i våra bolag samt fördelaktig utveckling av relativa värderingar i jämförbara bolag", skriver vd Georgi Ganev i en kommentar.

Enligt Ganev är den finansiella positionen stark trots en extra utdelning på 1,9 miljarder kronor, som betalades ut under tredje kvartalet.

"Vi fortsätter att identifiera och utvärdera ett antal spännande möjligheter, både i våra befintliga bolag och i nya investeringar", skriver Ganev.

Han varnar samtidigt för att det är svårt att förutse när man kan vänta sig en ljusning i covid-19-pandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.