Djurgården bröt sviten: "Kaxigheten tillbaka"

Djurgården hade rasat rejält med fem raka förluster i SHL. Men trenden bröts efter 6-4-segern borta mot Örebro.
– Starkt och roligt att vi vänder matchen, säger tränaren Robert Ohlsson.
Publicerad 16 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Jacob Josefson gjorde ett av Djurgårdens mål i 6–4-segern borta mot Örebro. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

I torsdags föll Djurgården tungt mot Örebro på Hovet. 42 timmar efter matchen hade Dif chans på revansch i returmötet. Och det slutade alltså med att stockholmarna bröt en trend efter fem raka förluster.

– Vi tänkte att vi skulle försöka vara lite kaxigare än vi var på hemmaplan senast. Och jag tyckte att vi startade så, att vi var på det från början. Sen är det starkt av oss att vända och vinna och göra sex mål på bortaplan, säger Robert Ohlsson.

Djurgården tog kommandot med två fullträffar i första perioden.

Mål via ryggen

Efter drygt halva första perioden satte center Jacob Josefson första målet från nära håll. Kort därefter utökade Tobias Ekberg ledningen när han prickade in pucken från svår vinkel via målvakten Jhonas Enroths rygg efter en sargretur.

Men Örebro kom ut starkt mellanperioden då 0–2 blev 3–3.

Först reducerade forwarden Daniel Muzito Bagenda när han helt ostört tryckte in pucken bakom Djurgårdens målvakt Mantas Armalis. Och efter halva matchen kvitterade Rasmus Rissanen till 2–2 från backposition. Kort därefter skickade också Glenn Gustafsson in 3–2 från slottet.

Bra reklam för Gustafsson, som har ett utgående kontrakt med Örebro och som enligt Sportbladet finns på Djurgårdens önskelista inför nästa säsong.

Men i slutet av perioden satt Glenn Gustafsson i utvisningsbåset när gästernas Rhett Rakhshani tryckte upp 3–3 i nättaket efter att laget tagit timeout.

"Ett hungrigt lag"

Tio minuter in i tredje perioden gav sedan Borna Rendulic Örebro på nytt ledningen när han vände upp bakom målet och hittade en glipa intill stolpen.

Men fem minuter senare vände Djurgården på 18 sekunder.

Först kvittrade förre Örebrospelaren Tom Wandell. Och direkt därefter satte Manuel Ågren 5–4 då han lirkade in pucken via köksvägen.

Niclas Bergfors fick sedan sista ordet och skickade in pucken i tom bur.

TT: Fem raka förluster - hur viktigt var det att stoppa trenden?

– Det var viktigt. Jag tycker inte att vi har haft det här bettet på ett tag. Så det var väl egentligen det vi ville komma ut med i dag, att ha ett hungrigt lag, svarar Robert Ohlsson och tillägger:

– Man brukar tappa någon procent i passningsspelet när man förlorar matcher och man slutar vilja ha pucken. Men förhoppningsvis har vi hittat tillbaka till lite bättre pucksläpp till varandra nu, och segrar brukar ge självförtroende.