ÖB: "En betydande satsning"

Publicerad 15 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Överbefälhavare Micael Bydén. Arkivbild.
Överbefälhavare Micael Bydén. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Överbefälhavare Micael Bydén uppger att försvarspropositionen är "en betydande satsning på försvaret" . Det skriver han på Försvarsmaktens hemsida. Bydén pekar på att propositionen innebär betydande ekonomiska tillskott, ett antal ambitionshöjningar inom bland annat försvarsmaterielområdet, ökade värnpliktsvolymer och etablering av nya förband.

"Det är en långsiktig inriktning som ger förutsättning för det svenska försvaret att fortsätta tillväxa och stärka försvarsförmågan", skriver Bydén.

Försvarsmakten ska redovisa sin analys av propositionen i sitt budgetunderlag till regeringen i början av nästa år.

Peter Wallberg/TT

Lars Larsson/TT

Maria Davidsson/TT

Tina Remius Strömberg/TT

Erik Paulsson Rönnbäck/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.