Utredning om misstänkt barnadråp läggs ner

Publicerad 15 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Föräldrarna var misstänkta för barnadråp när ett spädbarn dog under en taxiresa mellan sjukhusen i Kalmar och Kristianstad i november i fjol, men nu läggs utredningen ner. Föräldrarna är inte längre misstänkta för brott. Arkivbild.
Föräldrarna var misstänkta för barnadråp när ett spädbarn dog under en taxiresa mellan sjukhusen i Kalmar och Kristianstad i november i fjol, men nu läggs utredningen ner. Föräldrarna är inte längre misstänkta för brott. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

När ett spädbarn dog under en taxiresa mellan två sjukhus i november i fjol anhölls föräldrarna misstänkta för barnadråp, men nu läggs utredningen ner, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Det är rättsläkare i Lund som undersökt det här barnet, och man har gjort flera undersökningar för att kunna göra en så noggrann bedömning som möjligt, och omedelbart när jag fick utlåtandet från rättsmedicinska så kunde jag avskriva ärendet, säger kammaråklagare Jeanette Boye till tv-kanalen.

Kvinnan satt under en tid häktad, men närmare ett år efter dödsfallet är brottsmisstankarna avskrivna mot både mamman och pappan.

– Det är beklagligt att utredningen har tagit lång tid med hänsyn till familjen, säger Boye.

Barnet dog under en resa mellan sjukhusen i Kalmar och Kristianstad den 8–9 november. Länssjukhuset i Kalmars chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund har av sekretesskäl inte kunnat berätta varför barnet behövde föras till ett annat sjukhus, men hon har uppgett för TT att en taxi användes eftersom det inte fanns någon medicinsk anledning till att använda ambulans.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.