Revanschsugen svensk trea i kock-EM

Publicerad 16 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kocken Sebastian Gibrand under förberedelserna för tävlingen i Tallinn. Arkivbild.
Kocken Sebastian Gibrand under förberedelserna för tävlingen i Tallinn. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Än lever Sebastian Gibrands dröm om att vinna Bocuse d´Or i franska Lyon, världens mest prestigefyllda kocktävling. I den europeiska uttagningen, Bocuse d'Or Europe i Estlands huvudstad Tallinn på fredagen, kom nämligen svensken trea och har därmed kvalificerat sig.

De tio bästa lagen gick vidare till Bocuse d´Or. Norge vann uttagningen före Danmark, så det var alltså alltigenom nordiskt i topp.

Den stora världsfinalen i Lyon går av stapeln i juni nästa år. Och Gibrand är väldigt revanschsugen. I fjol kom han nämligen tvåa i världsfinalen.

I en TT-intervju i början av oktober sade Gibrand att han legat i hårdträning sedan i januari.

– Jag var inte så nöjd med min placering sist, när jag gick upp prispallen som tvåa så kände jag att jag skulle vilja se om jag klarar att vinna den här tävlingen. Det är otroligt roligt att få utmana världens bästa kockar, sade han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.