Sju Juventusspelare utreds för karantänsbrott

Cristiano Ronaldo och sex andra Juventusspelare bröt mot de italienska karantänsreglerna och riskerar att straffas med böter.
Publicerad 16 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Sju Juventusspelare bröt mot de italienska karantänsbestämmelserna och riskerar att straffas med böter.
Sju Juventusspelare bröt mot de italienska karantänsbestämmelserna och riskerar att straffas med böter.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Juventusstjärnan Cristiano Ronaldo lämnade Turin och åkte till Portugals landslagssamling, där han senare testade positivt för coronaviruset och missade matchen mot Sverige.

Enligt Gazzetta dello Sport har ytterligare sex Juventus-spelare brutit mot karantänsreglerna och utreds nu av polisen i Turin. De sju riskerar att bötfällas.

Hela laget tvingades in i karantän efter att två klubbmedarbetare testat positivt för coronaviruset innan landslagsuppehållet. De sju spelarna skulle enligt italiensk lag ha självisolerat sig på ett hotell i Turin. Sex av dem valde i stället att åka på landslagsuppdrag i sina respektive hemländer.

Juventus ordförande Andrea Agnelli anser inte att spelarna har gjort något fel.

– Vi sa till spelarna att de som ville kunde åka hem och självisolera sig. De får bestämma själva, de är fria medborgare, säger han.

Paulo Dybala, Rodrigo Bentancur, Juan Cuadrado, Danilo, Ronaldo och Merih Demiral åkte till sina respektive hemländer, medan Gianluigi Buffon åkte till sitt hus.

Svenske landslagsspelaren Dejan Kulusevski följde karantänsreglerna och missade därför landskampen mot Ryssland.

Cesar Fältskär/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.