Annons

Omsättningsrekord på bostadsmarknaden

Omsättningen på den svenska bostadsmarknaden har nått nya rekordnivåer.
Samtidigt fortsätter bostadspriserna uppåt på flera håll i landet, enligt halvmånadssiffror från Svensk mäklarstatistik.
Publicerad 17 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Bostadsmarknaden står än så länge stark i coronapandemin. Arkivbild.
Bostadsmarknaden står än så länge stark i coronapandemin. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

I början av november hade det totala omsatta värdet på både bostadsrätts- och villamarknaden passerat helårsomsättningen 2019, enligt ny halvmånadsstatistik från Svensk mäklarstatistik.

"Det är framförallt Stockholm som står för den största ökningen av värde, som i sin tur är en effekt av ökat antal sålda bostadsrätter och ökade priser", skriver Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Annons

I Stockholm uppgick ökningen av omsatt värde till 13 miljarder kronor under perioden januari till oktober jämfört med motsvarande period i fjol, från 80 miljarder kronor till 93 miljarder kronor i år.

Det omsatta värdet på villamarknaden ökade från 153 till 168 miljarder kronor under januari till oktober jämfört med motsvarande period föregående år.

På bostadsmarknaden märks fortsatta prisökningar på flera håll i landet under början av november.

På månadsbasis noteras prisökningar på en procent på bostadsrätter i Storstockholm och Stormalmö med priserna i riket och Storgöteborg ser ut att vara oförändrade. Prisutvecklingen på villamarknaden följer samma mönster.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons