Utrikes

ICC-åklagare diskuterar al-Bashir i Sudan

ICC:s åklagare Fatou Bensouda. Arkivbild.
Foto: Bas Czerwinski/AP/TT
Utrikes
Utrikes
PREMIUM

Internationella brottmålsdomstolen ICC:s åklagare Fatou Bensouda ska diskutera ett potentiellt utlämnande av Sudans tidigare president Omar al-Bashirn med landets regering. Mötet sker i Sudan, dit Bensouda väntades på lördagen.

Den tidigare härskaren al-Bashir anklagas av ICC för folkmord och brott mot mänskligheten i provinsen Darfur.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Johnson nödgad stänga England igen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson meddelar att nya virusrestriktioner införs under en nästan fyra veckor lång period.
Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
Utrikes
Utrikes England stängs ned i nästan fyra veckor i kampen mot smittspridningen, meddelar premiärminister Boris Johnson.
Nedstängningen omfattar praktiskt taget allt utom nödvändiga butiker, skolor och universitet.

Från och med torsdag kommer människor endast att kunna lämna sitt hem om de har "synnerliga skäl", sade Johnson när han presenterade åtgärderna på en presskonferens inifrån 10 Downing Street på lördagskvällen.

Parlamentet ska rösta om de nya restriktionerna på onsdag. Tanken är att de ska gälla mellan den 5 november och den 2 december.

Nödvändiga butiker, skolor och universitet förblir öppna, medan restauranger och pubar stängs. Avhämtning av mat kommer dock att tillåtas. Kafeér måste stänga senast klockan 18.

Max sex personer från två olika hushåll tillåts träffas, lydde Johnsons bistra budskap som han under till synes stor vånda nödgades leverera till sina landsmän – igen.

"Finns inga alternativ"

– Tiden är inne att agera för det finns inget alternativ, konstaterade han.

– Vi måste vara ödmjuka inför naturens ordning. I det här landet som i stora delar av Europa, sprider sig viruset olyckligtvis till och med snabbare än det rimligaste värsta scenario som våra vetenskapliga rådgivare har tagit fram.

På regeringsmötet som föregick pressträffen beslutades också att Johnson på måndag i parlamentet ska redovisa nya stödåtgärder riktade till drabbade branscher, till exempel ett förlängt finansieringsprogram för företag som betalar för permitterade anställda.

En miljon smittade

Johnsons regering är bara ansvarig för hälsovården i England. Wales, Nordirland och Skottland har redan återinfört delvisa nedstängningar, precis som i länder runt om i Europa.

I våras infördes landsomfattande åtgärder. Motståndet mot en andra nedstängning har varit utbrett, eftersom den första nedstängningen gick hårt åt ekonomin som minskade med en dryg femtedel.

Men nu är mardrömsgränsen passerad: Över en miljon britter har bekräftats smittade med virussjukdomen covid-19. Storbritannien är ett av svårast drabbade länderna i Europa. Antalet coronadöda närmar sig 47 000.

På presskonferensen deltog också regeringens vetenskapliga rådgivare, Patrick Vallance. Enligt honom finns det en potentiell risk för dubbelt så många dödsfall under den andra virusvågen jämfört med den första.

Utrikes

Präst skjuten i Lyon – en gripen

Poliser och räddningspersonal spärrar av den plats i franska Lyon där en grekisk-ortodox präst skottskadades allvarligt på lördagen.
Foto: Laurent Cipriani/AP/TT
Utrikes
Utrikes En grekisk-ortodox präst i Lyon i Frankrike har skjutits utanför sin kyrka, rapporterar flera medier. En person har gripits, enligt åklagare.

Händelsen inträffade vid 16-tiden på lördagseftermiddagen när prästen var på väg att stänga sin kyrka, som ligger i de centrala delarna av staden, säger en källa inom polisen till France Info. Angriparen lyckades därefter fly från platsen, enligt källan.

Senare på lördagskvällen meddelade franska åklagare att en person har gripits.

Prästen rapporteras ha träffats av minst två skott, skriver Le Parisien. Hans hälsotillstånd beskrivs som livshotande. Tidningen skriver att det än så länge är oklart om brottet är terrorrelaterat.

Le Figaro hänvisar till en poliskälla som uppger att prästen träffades i bröstkorgen.

Inrikesdepartementet skriver i ett uttalande på Twitter att polisen och räddningstjänsten befinner sig på platsen som har spärrats av. "Undvik området och följ myndigheternas instruktioner", lyder uttalandet.

Angriparen var beväpnad med ett jaktgevär, rapporterar Le Parisien.

I Frankrike är många på helspänn efter torsdagens attack i en kyrka i Nice där tre personer knivmördades. Den attacken utreds som ett islamistiskt terrordåd.

Covid-19

Johnson nödgad stänga England igen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson meddelar att nya virusrestriktioner införs under en nästan fyra veckor lång period.
Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
Utrikes
Utrikes England stängs ned i nästan fyra veckor i kampen mot virusspridningen, meddelar den brittiske premiärministern Boris Johnson.
Nedstängningen omfattar praktiskt taget allt utom nödvändiga butiker, skolor och universitet.

Från och med torsdag nästa vecka kommer människor endast att kunna lämna sitt hem om de har "synnerliga skäl", säger Johnson när han presenterar de nya restriktionerna på en presskonferens inifrån 10 Downing Street på lördagskvällen.

De nya restriktionerna presenteras för parlamentet på måndag. Tanken är att de ska vara mellan den 5 november och den 2 december.

Nödvändiga butiker, skolor och universitet kommer att förbli öppna, medan restauranger och pubar stängs. Avhämtning av mat kommer dock att tillåtas. Kafeér måste stänga klockan 18.

Max sex personer från två olika hushåll tillåts träffas, lyder Johnsons bistra budskap som han under till synes stor vånda nödgades leverera till sina landsmän – igen.

En miljon smittade

Premiärministerns besked gäller inte de brittiska delområdena Wales, Nordirland och Skottland.

För närvarande råder lokala restriktioner baserat på smittspridningen i olika delar av landet.

I våras infördes landsomfattande åtgärder. Motståndet mot en andra eventuell nedstängning har varit utbrett.

Men nu är mardrömsgränsen passerad: Över en miljon britter har bekräftats smittade med virussjukdomen covid-19. Och experter i främsta ledet varnar för att spridningen sker snabbare än i deras värsta profetior.

Storbritannien är ett av svårast drabbade länderna i Europa. Antalet coronadöda närmar sig 47 000.

Vägs mot ekonomin

Johnsons regering är bara ansvarig för hälsovården i England. Wales, Nordirland och Skottland har redan återinfört delvisa nedstängningar, precis som i länder runt om i Europa.

Vårens nedstängning gick hårt åt ekonomin som minskade med en dryg femtedel. Enorma stödpaket följde men landets ekonomi har ännu ej kommit på rätsida.

Bostadsminister Robert Jenrick har tidigare sagt att en andra nedstängning skulle föra med sig "mer skada än nytta".

– Även om det har vissa fördelar så för det också med sig stor skada för människors liv och försörjning, sade han till Times Radio.

Utrikes

Dödstalet stiger – febril jakt på överlevande

Räddningsarbetare letar igenom rasmassorna i Izmir.
Foto: Darko Bandicl/AP/TT
Utrikes
Utrikes Med hjälp av motorsågar, hundar och sina bara händer letar räddningsarbetare febrilt efter överlevande bland rasmassorna efter skalvet i Egeiska havet på fredagen.
Dödstalet börjar nu närma sig 40.

En av de städer som drabbats värst av jordbävningen är turkiska Izmir med tre miljoner invånare. Stadens borgmästare Tunc Soyer säger till CNN Turk att 20 byggnader har kollapsat.

Under natten har boende i de skadade byggnaderna fått sova i tält som provisoriskt satts upp i närheten av rasmassorna.

"Behåll lugnet"

Regeringen uppger att räddningsarbetare har lyckats dra fram över 100 personer ur rasmassorna, men det är inte känt hur många som fortfarande saknas.

Under en av räddningsinsatserna deltog jordbruksminister Bekir Pakdemirli som talade i telefon med en flicka som låg begravd under rasmassorna.

– Vi uppmanar dig att bibehålla lugnet. Vi kommer nu att försöka lyfta cementblocket för att nå dig, sade ministern under insatsen.

Turkiska myndigheter uppger att nästan 900 personer skadades i jordbävningen och att 37 personer omkommit. Man rapporterar även att så mycket som 470 efterskalv följde på det stora skalvet.

Skalvet, som inträffade i Egeiska havet mellan Turkiet och Grekland, kändes i flera turkiska provinser och på de grekiska öarna Samos och Kreta samt i huvudstaden Aten. USA:s geologiska myndighet USGS registrerade magnituden 7,0. Den turkiska katastrofmyndigheten Afad angav 6,6.

Oväntad grannsämja

Grekiska myndigheter har rapporterat två dödsfall hittills – de döda ska ha varit två tonåringar som var på väg hem från skolan på ön Samos när skalvet inträffade.

Skalvet kommer i en tid av frostiga relationer mellan Grekland och Turkiet som drabbat samman i östra Medelhavet över frågor om naturtillgångar och territorialgränser. Under rådande omständigheter har man grävt ner stridsyxan.

"Oavsett våra olikheter så är detta en tid när våra folk måste stå enade", skriver den grekiska premiärminister Kyriakos Mitsotakis på Twitter.

"Jag tackar dig, att två grannar uppvisar solidaritet i svåra tider är mer värt än mycket annat i livet", svarade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Utrikes

Båda sidor i georgiska valet hävdar seger

Valararbetare gör sitt yttersta för att få röstningen coronaanpassad i Georgiens huvudstad Tbilisi.
Foto: Shakh Aivazov/AP/TT
Utrikes
Utrikes Georgiens fyra miljoner invånare gick på lördagen till valurnorna. Valen där tenderar att gå hett till – endast en gång har makten överlämnats på ordnat och fredligt vis.
Båda sidor utropade sig preliminärt till segrare i det dramatiska parlamentsvalet.

Två välkända profiler gjorde upp. Den tidigare presidenten Mikhail Saakasjvili, för närvarande i självvald i exil i Ukraina, och den tidigare premiärministern Bidzina Ivanishvili, en av Georgiens rikaste män.

Vallokalsundersökningar visade motstridigt resultat, vilket underblåste farhågor om politisk instabilitet väntar.

Ivanishvili, som leder det allt mer impopulära regeringspartiet Georgisk dröm, förkunnade att hans parti "vann valet för tredje gången i rad".

Oppositionsledaren Saakasjvili kontrade med att "oppositionspartierna tog en triumfatorisk seger".

Spretig opposition

Saakasjvili, som representerar oppositionsgruppen Förenade nationella rörelsen (UNM), har inför valet förmått en spretande samling politiska grupper att sluta upp bakom honom.

Han tjänade som landets president fram tills valet 2012 då Georgisk dröm tog över. Efter detta lämnade han landet för att undkomma åtal om maktmissbruk, en anklagelse som Saakasjvili och hans anhängare anser är politiskt motiverad.

Kan dröja länge

Opinionsundersökningar pekade på en mycket jämn kamp mellan de två kandidaterna och valdeltagandet väntade bli högt.

I centrala Tbilisi strålade höstsolen och himlen var hög. Runt om i stadens centrala delar slingrade sig köerna långa för att få komma in i vallokalerna.

– Jag är mycket optimistisk, Georgien kommer i dag att göra sig kvitt Ivanishvili och hans korrupta regering, sade rörmokaren Lasha Guruli efter att just lagt sin röst.

Vallokalerna stängde klockan 17 svensk tid och de första preliminära valresultaten väntas vid 21-tiden. På grund av Georgiens komplexa vallagar kan det dröja fram tills slutet av november innan landet får en ny regering.

FAKTA

Georgien

Georgien ligger i södra Kaukasus där Europa möter Asien, och är till ytan ungefär dubbelt så stort som Jämtland.

Georgien, mellan 1936 och 1991 en del av Sovjetunionen, har omkring 4,5 miljoner invånare.

Från 1992 leddes det självständiga Georgien av den förre sovjetiske utrikesministern Eduard Sjevardnadze, som störtades 2003 i en fredlig folkresning, "Rosenrevolutionen".

Året därpå tillträdde Mikhail Saakasjvili som landets president och satt kvar på posten till 2012.

Källa: UI/Landguiden

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Netticasinot.com

Populära casino online Sverige

Netticasinot.com Casino är och har alltid varit ett väldigt populärt nöje som förutom spänningen också kan generera pengar och på Unibet och finska online casino sajter såsom nettikasinot (online casino på finska) så kan man spela dem allra flesta casinospelen och finns naturligtvis online.

Denna artikel kommer att handla rent generellt om olika casinospel och då på Unibet som har ett brett och spännande utbud.

Unibet har ett fantastiskt utbud av casinospel online

På Unibets hemsida finns det flera olika typer av spel att spela på. Förutom spel finns förstås betting i form av odds men också bingo. Unibet har två olika avdelningar för casino, en sida med casinospel och även en sida med live-casino, något som är mycket uppskattat av spelare. Unibet är som många säkert redan vet en av världens allra största och mest använda aktörer inom spel vilket inte är så konstigt med tanke på det enorma utbudet och den ofta väldigt generösa cashback och olika bonusar. Unibet är egentligen ett svenskt företag som skapades redan 1997 och idag är man baserat rent fysiskt på Malta men hemsidan är tillgänglig för i princip hela Europa och många andra länder. 1998 får Unibets grundare sin första licens och då i London pga. spelmonopolet i Sverige.

Runt millenniumskiftet så inser många företag och andra att internet är framtiden och det gäller att var snabb på bollen. Runt millenniumskiftet, eller mer exakt 2001 så lanserar man den första riktiga hemsidan och då på 12 olika språk och kunderna började att strömma in från hela världen. Redan 2003 lanserar man en ny och fräsch sida och man räknar med att man har ca 250 000 registrerade spelare. Med åren har Unibet bara växt och utökat sitt sortiment och en av Europas absolut ledande casino och spelsida. Väldigt tidigt insåg Unibet att live-spel var framtiden och man var tidigt ute med pokerturneringar och andra casinoturneringar som idag mycket populära.

Unibet är mycket populära tack vare sitt generösa utbud av olika spel och främst casinospel. Man erbjuder dem allra klassiskt casinospel och många är egentillverkade av Unibet som har blivit klassiska och välbekanta. Gillar man variation så kommer man definitivt att bli nöjd med Unibets casinospel då det finns en värld av olika casinospel som tillfredsställer dem allra flesta. Det finns naturligtvis olika bonusar kopplade till olika spel som också kan vara en kul sak. På sidan med live-casino så hitta man dem allra klassiska spelen som Roulett, Blackjack, Baccarat, Poker och massa andra både nya men också gamla spel. Det som kan var extra roligt är att det är just live och att känslan blir en helt annan. På den ordinarie casinodelen hittar man en värld av olika spel. Alla dem berömda finns men sedan har man också spel som exempelvis ”Starburst”, ”Wheel of Whishes” och många andra. Nya spel tillkommer med jämna mellanrum medan andra har blivit riktiga legender och är väldigt populära bland många spelare. På hemsidan är det väldigt enkelt att navigera och Unibet har också en ”Unibets Val”, spel som är rekommenderade av själva Unibet som faktiskt kan vara värt att titta närmare på. Beroende på spel och insats så kan man vinna olika summor men vissa spel ger mer än andra och det kan vara spännande. Spel såsom ”Piggy Riches Megaways”, ”Rainbow Jackpot” och ”Robin Hood Wild Forest” är mycket populära spel och som dessutom har generösa bonusar. Är man ute efter en bra plattform för spel så är Unibet ett givet val där man kan välja mellan massa olika casinospel eller mer klassiska. Gillar man Live-casino finn det och med tanke på den stora mängd spel så är det rätt säkert att det finns något för dem allra flesta.

Utrikes

"Gå aldrig ut utan en vit kompis"

Aktivisterna William Byatt och Robert Dempster deltog båda i Black Lives Matter-protesterna i Miami i somras. Nu hoppas de på högt valdeltagande i det stundande presidentvalet.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Utrikes
Utrikes De har skrikit ut sin avsky mot diskriminering. Nu hoppas aktivisterna Robert Dempster och William Byatt att protesternas energi kanaliseras till en röst mot Donald Trump i det stundande presidentvalet.
– Det är omöjligt att bo i USA utan att uppleva rasism, säger Dempster.

Robert Dempster, som föddes i Jamaica och kom till USA som 14-åring, har oräkneliga gånger och till synes utan skäl stoppats av polis för olika typer av kontroller. Han har sett människor låsa bilen när han kommer gående på trottoaren och noterat att fotgängare byter sida för att slippa möta honom.

– Det finns ett tragikomiskt skämt: Som svart ska man aldrig gå ut utan en vit kompis, säger han och ler bistert.

William Byatt, som är vit och till vardags arbetar som datautvecklare, intygar att det stämmer.

– Ibland när vi sitter i stora möten tillsammans ignoreras Robert. Om jag upprepar det han just har sagt bemöts jag som ett geni, säger han.

Förkrossande att se

Aktivisterna träffar TT:s utsända utomhus i centrala Miami, nära det gulfärgade Freedom Tower där kubaner som flytt Fidel Castros regim på 1960- och 70-talen fick hjälp. I somras fick byggnaden, som nu huserar ett konstmuseum, ny betydelse. Den blev en samlingsplats för aktivister som var upprörda över svarte George Floyds död vid ett brutalt polisingripande i Minneapolis i maj.

Dempster, som arbetar för det lokala demokratiska partiet och har varit borgmästarkandidat för North Miami Beach, deltog i protesterna tillsammans med Byatt. Båda säger att det var förkrossande att se den video som visar hur en vit polis sitter med sitt knä på Floyds nacke under nära nio minuter, tills denne blir livlös.

– Det som upprör mig mest var hur rutinmässigt det hela verkade. Det omgärdades inte av stora känslor eller kamp, det såg inte ut att utföras av ett så kallat "ruttet äpple" inom poliskåren, säger Dempster.

– Nej, Floyd dödades inte under dramatisk skottlossning. Polisen knäade helt enkelt ihjäl honom, inskjuter Byatt och berättar att den första stora Black Lives Matter-protesten i staden var spontan, ilskna Miamibor hördes via sociala medier och stämde träff.

"De ohördas språk"

Demonstrationerna i staden växte snabbt och blev mer organiserade. Som mest samlades flera tusen aktivister runt budskapet att svartas liv har betydelse och att även poliser bör ställas till svars för sina gärningar.

– I huvudsak var vi en del av den nationella proteströrelsen, även om det fanns några lokala plakat rörande bland annat en problematisk länsåklagare, säger Byatt.

Demonstrationerna var till största del fredliga, även om några bilar stacks i brand och ett närliggande köpcentrum vid ett tillfälle plundrades. Dempster säger att han inte dömer proteströrelsen efter några få personers dåliga beteende och citerar medborgarrättsikonen Martin Luther King som 1968 sade att "upplopp är de ohördas språk".

– Inget av det här är nytt. Vad som är nytt är tekniken, med mobiler kan såväl bevis på övergrepp som kallelser till protester spridas snabbt.

Eko i valurnorna?

På sista tiden har dock få kallelser spridits i Miami. Många av aktivisterna har fullt upp med engagemang i samhällsfrågor eller i valrörelsen – precis som Byatt och Dempster. De har rekryterat en del av dem och hoppas att den glöd som visades vid protesterna ger eko i valurnorna i form av högt engagemang och valdeltagande. De anser att republikanen Donald Trump eldar på rasismen, att få bort honom från Vita huset är den avgörande valfrågan för dem.

– Han (Trump) visar uppenbar förtjusning för (vita) extremistorganisationer och i hans första valrörelse var främlingsfientlighet mot mexikaner en central fråga. Vi har backat så mycket under hans tid vid makten, säger Dempster.

Båda medger att demokraten Joe Biden har brister, men säger att utmanaren tydligt har visat att han vill skapa ett mer rättvist USA – och att han har empati.

Ny framtidstro

Oavsett hur det går i presidentvalet den 3 november säger Dempster att han är hoppfull om att en förändring kommer att ske inom hans livstid. Skälet är vännen och kollegan vid hans sida.

– Problemet med rasism och systematiskt förtryck kommer aldrig att lösas för att sådana som jag klagar. Det sker först när människor som William är upprörda, och det är de nu.

I juni reste Dempster och Byatt till huvudstaden Washington DC för att delta i en jätteprotest på temat Black Lives Matter. De berättar levande om känslan på gatan och att demonstrationen faktiskt speglade dagens Amerika: Sida vid sida stod människor med olika hudfärg, sexuell läggning och religion – enade runt samma budskap.

– Det värmde hjärtat och gav mig framtidstron tillbaka, säger Byatt.

Tina Magnergård-Bjers/TT

Aktivisterna Robert Dempster och William Byatt deltog i sommarens protester mot rasism i hemstaten Florida. De anser att den sittande presidenten Donald Trump eldar på rasismen i USA och hoppas kunna rösta bort honom i det stundande presidentvalet.
Aktivisterna Robert Dempster och William Byatt deltog i sommarens protester mot rasism i hemstaten Florida. De anser att den sittande presidenten Donald Trump eldar på rasismen i USA och hoppas kunna rösta bort honom i det stundande presidentvalet.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
I juni hölls en stor demonstration mot rasism och diskriminering i USA:s huvudstad Washington DC.
I juni hölls en stor demonstration mot rasism och diskriminering i USA:s huvudstad Washington DC.
Foto: Alex Brandon/AP/TT

FAKTA

Bakgrund: Protesterna mot rasism

USA har de senaste månaderna skakats av protester mot diskriminering och rättsväsendets övervåld mot svarta. På många platser har aktivister krävt att hela polissystemet läggs ned, eftersom de anser att underliggande rasism gör att kåren är bortom räddning och måste organiseras om. På andra platser ställs krav på mindre polisbudgetar och mindre befogenheter.

Vissa städer har hörsammat kraven och aviserat krympta polisbudgetar.

Parallellt diskuteras lagar som beskrivs som polisreformer i såväl kongressen som flera delstatsstyren. Och monument och statyer av ledare som anses ha haft rasistiska åsikter har fallit, i synnerhet statyer av sydstaternas förgrundsgestalter.

Här är några uppmärksammade fall av polisvåld mot svarta i år:

23 augusti 2020: Polisen skjuter 29-årige Jacob Blake, inför hans tre barn, med sju skott i ryggen i samband med att Blake ska ha ingripit i någon form av konflikt i en bostad. Blake överlevde men blev delvis förlamad.

12 juni 2020: 27-årige fyrabarnsfadern Rayshard Brooks skjuts ihjäl av en polis utanför en snabbmatsrestaurang i Atlanta efter att ha testat positivt i en nykterhetskontroll och försökt fly med ett av polisernas elchockvapen.

25 maj 2020: 46-årige George Floyd kvävs till döds under ett polisingripande i Minneapolis. Floyd är obeväpnad när han grips misstänkt för att ha försökt använda falska sedlar. Under ingripandet sitter en vit polisman med knäet på hans nacke i omkring nio minuter innan Floyd blir livlös. Ett filmklipp sprids i sociala medier och väcker fördömanden och avsky.

13 mars 2020: 26-åriga akutsjukvårdaren Breonna Taylor skjuts ihjäl i tumultet efter att tre poliser slår in dörren till hennes lägenhet i Louisville i Kentucky. Polis hävdar att de tog sig in med anledning av en narkotikautredning men de två personer utredningen kretsade kring hade redan gripits.

Utrikes

Präst skjuten i Lyon – angriparen jagas

Centrala Lyon. Arkivbild.
Foto: Laurent Cipriani/AP/TT
Utrikes
Utrikes En grekiskortodox präst i Lyon i Frankrike har skjutits utanför sin kyrka, rapporterar flera medier. Prästen uppges ha livshotande skador.
PREMIUM

Händelsen inträffade vid 16-tiden på lördagseftermiddagen när prästen var på väg att stänga sin kyrka, som ligger i de centrala delarna av staden, uppger en källa inom polisen till France Info. Angriparen lyckades därefter fly från platsen, enligt källan. Uppgifterna återkommer i flera franska medier.

Prästen uppges ha träffats av minst två skott, skriver Le Parisien. Hans hälsotillstånd beskrivs som livshotande. Tidningen skriver att polisen nu letar efter angriparen, men att det än så länge är oklart om brottet är terrorrelaterat.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Även Österrike stänger ned igen

Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz meddelar på lördagen att landet återigen ska stängas ned.
Foto: Ronald Zak/AP/TT
Utrikes
Utrikes
PREMIUM

Österrike ansluter sig till den växande gruppen europeiska länder som tvingas till en andra nedstängning inför virushotet.

Landet stänger ned midnatt på tisdag och inför utegångsförbud mellan klockan 20 och 06. Restriktionerna gäller till slutet av november.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL